Suplementy diety mogą być wspaniałym sposobem na dostarczenie organizmowi niezbędnych składników. Warto jednak stosować je z głową (zobacz: Czy warto stosować suplementy diety). Zasada im więcej tym lepiej w tym przypadku absolutnie nie obowiązuje. Wręcz przeciwnie – może przynieść więcej szkody niż pożytku. Decydując się na suplement warto wybrać produkt dobrej jakości i przyjmować go zgodnie z zaleceniami producenta.
Alkaline 16 Greens
Jednym z preparatów dobrej jakości jest warzywny suplement diety Alkaline 16 Greens >> Jest to mieszanka warzyw i ziół o działaniu alkalicznym (odkwaszającym organizm), które ponadto dają wiele innych korzyści dla zdrowia. Mocną stroną suplementu jest to, że rośliny zostały wysuszone (i sproszkowane) w niskiej temperaturze, aby zapobiec utracie cennych składników odżywczych. Dzięki temu można mieć pewność, że dostarczamy organizmowi to, co najlepsze. Działanie preparatu jest wszechstronne – pomaga on utrzymać równowagę pH, uzupełnia niedobory witamin, minerałów i innych składników, pomaga zrzucić zbędne kilogramy. Ponadto wspomaga proces oczyszczania organizmu, dodaje energii i witalności.
Oto inne zalety suplementu Alkaline 16 Greens:
- Brak substancji dodatkowych. Suplement jest w postaci sproszkowanej, co sprawia, że nie ma w nim składników dodatkowych obecnych w tabletkach, np. substancji wypełniających, poślizgowych.
- Uniwersalność. Suplement jest dla każdego i można go stosować o każdej porze roku. Wiosną Alkaline 16 Greens pomoże odzyskać formę po zimie, latem będzie urozmaiceniem diety, natomiast w okresie jesienno-zimowych ochroni przed niedoborem witamin i minerałów.
- Brak ograniczeń wiekowych. Preparat mogą przyjmować dzieci, jak i dorośli oraz osoby starsze.
- Certyfikaty jakości. Suplement jest dobry nie dlatego, że tak mówi producent, lecz dlatego, że posiada aż trzy certyfikaty potwierdzające jakość, efektywność i bezpieczeństwo: FDA Approved, GMP, Calidad de Fabricacion Farmaceutica.
Jak stosować?
Warzywny suplement diety Alkaline 16 Greens jest w formie sproszkowanej i przyrządza się z niego koktajl/sok. Koktajl najłatwiej jest przygotować w szejkerze, mieszając jedną miarkę (maksymalnie 3) w 250 ml chłodnej wody. Zalecane spożycie to jeden koktajl dziennie. Jednak jeśli są ku temu wskazania (np. zwiększona aktywność fizyczna, wyczerpanie lub problemy zdrowotne) można zwiększyć ilość do 2-3 koktajli dziennie.