Cud pH
  • Alkaline 16 Greens 220 g
  • Alkaline 16 Greens saszetki
  • PuripHy zasadowe krople 60 ml
  • PuripHy zasadowe krople 30 ml
  • pHour Salts 450 g
  • pHour Salts saszetki
  • pHour Salts kapsułki
  • pHlush saszetki
  • Liquid ChloropHeal – chlorofil w płynie
  • Chlorophyll – spray chlorofil z miętą
  • Omega Gold – mieszanka olejów
  • Zasadowy zestaw startowy
  • Alkaliczny jonizator wody
  • Wyciskarka wolnoobrotowa Greenzyme
  • Facebook
Cud pH
  • ZASADOWA BAZA WIEDZY
    • Alfabetyczny spis artykułów
    • Tabela Żywności Zasadowej
    • Historie Pozytywnych Zmian
    • Zasadowe Przepisy
    • Książki i Poradniki
    • Odkwaszanie Organizmu
    • Zakwaszenie organizmu: jak sprawdzić?
    • Objawy zakwaszenia
      • Cukrzyca
      • Otyłość
      • Rak
      • Inne choroby
    • Najczęściej czytane
  • ZASADOWE SUPLEMENTY
    • Alkaline 16 Greens
    • PuripHy
    • ChloropHeal
    • pHlush
    • pHour Salts
    • Omega Gold
    • SKLEP Z SUPLEMENTAMI
  • KIM JESTEŚMY?
    • Nasz Zespół
    • Nasze Wartości
    • Nasze Doświadczenie
  • KONTAKT
Inne choroby

Zjedzenie jednej cebuli dziennie może uchronić Cię przed nowotworem

9 grudnia 2015
Zjedzenie jednej cebuli dziennie może uchronić Cię przed nowotworem
W jaki sposób dostarczyć organizmowi porcję zielonych warzyw w 30 sekund? Dowiedz się tutaj!

Zamiast jednego, zakwaszającego jabłka dziennie jedz cebulę! Uchroni Cię ona przed zakwaszeniem organizmu, które sprzyja rozwojowi nowotworów, zwłaszcza raka trzustki.

Niemieccy naukowcy odkryli, że zjedzenie jednej cebuli dziennie może zniwelować śmiertelne zakwaszenie organizmu. Zaś tak popularyzowane i reklamowane jako zdrowe jabłka mogą wzmagać kwasowość za sprawą dużej zawartości cukru.

Dr Ute Nöthlings z Niemieckiego Instytutu Human Nutrition Potsdam-Rehbruecke i jego współpracownicy przeprowadzili badania dietetyczne na grupie ponad 215 000 osób. W czasie badań szukali on powiązań pomiędzy flawonolami, chemikaliami zawartymi w owocach i warzywach a zakwaszeniem organizmu. Według badaczy flawonole mogą wspomóc walkę z zakwaszeniem, które stwarza środowisko idealne do rozwoju nowotworów.

Naukowcy badali spożycie 3 rodzajów flawonoli:

  • kwercetyny – zawartej w cebuli i jabłkach
  • kempferolu – zawartego w szpinaku
  • mirycetyny – znajdującej się w czerwonej cebuli i jagodach

Stwierdzono, że spożycie flawonoli obniża ryzyko zachorowania na raka trzustki przy czym cebula okazała się najbardziej efektywnym ich źródłem jeśli chodzi o przyswajalność.

Palenie papierosów jest najczęstszą przyczyną zachorowań na raka trzustki. Wśród palaczy biorących udział w badaniach ryzyko zachorowania na ten nowotwór spadło najbardziej.

„Efekt był najlepszy wśród grupy palaczy prawdopodobnie dlatego, że jest to grupa najbardziej narażona na zachorowanie na ten nowotwór” stwierdził kierownik badań dr Ute Nöthlings.

Dr Robert O Young stwierdza, że „rak nie jest komórką ale kwaśnym metabolitem lub płynem wprowadzanym do organizmu wraz z jedzeniem oraz zużywaną przez nas energią. Aby uchronić nasze ciało przed zakwaszeniem, które sprzyja rozwojowi nowotworów, musimy przyjmować odpowiednie ilości elektronów, zawartych w alkalizujących zielonych owocach i warzywach”.

Zdaniem dr Younga „lekarstwa na raka nie znajdziemy w procesie leczenia ale w profilaktyce przeciwnowotworowej”.

cebuladziałanie cebulijak działa cebula

Related Posts

Naturalne antybiotyki – warto je znać

Naturalne antybiotyki – warto je znać

W jaki sposób dostarczyć organizmowi porcję zielonych warzyw w 30 sekund? Dowiedz się tutaj! Antybiotyki to jedno z najważniejszych odkryć medycyny XX wieku. Dzięki nim można szybko i skutecznie wyleczyć wiele chorób bakteryjnych, także tych szczególnie niebezpiecznych. Jednak nie są one obojętne dla naszego organizmu. […]

Warzywna lista przebojów w diecie odkwaszającej

Warzywna lista przebojów w diecie odkwaszającej

W jaki sposób dostarczyć organizmowi porcję zielonych warzyw w 30 sekund? Dowiedz się tutaj! Warzywa są podstawą w diecie odkwaszającej organizm. Robert Young, twórca diety alkalicznej, podkreśla, że w dobrze zbilansowanej diecie produkty alkalizujące powinny stanowić 80%, natomiast zakwaszające mogą stanowić zaledwie 20%. Do produktów […]

Korzyści zdrowotne ze spożywania czerwonej cebuli

Korzyści zdrowotne ze spożywania czerwonej cebuli

W jaki sposób dostarczyć organizmowi porcję zielonych warzyw w 30 sekund? Dowiedz się tutaj! Czerwona cebula nie jest u nas tak popularna, jak biała, jednak jej właściwości są tak samo dobre. Oto zalety tego warzywa bogatego w siarkę. Korzyści zdrowotne czerwonej cebuli 1.Wpływ na układ […]


Związki chemiczne zawarte w owocach chronią przed nowotworami
Witamina D może zapobiegać atakom serca i udarom mózgu

Naszym głównym celem jest poprawa życia i zdrowia ludzi, poprzez szerzenie koncepcji alkalicznego i zdrowego stylu życia. Znajdziesz u nas informacje o odkwaszaniu organizmu, przepisy na smaczne i zdrowe dania oraz suplementy i inne produkty wspierające alkaliczny styl życia.

Kategorie

  • Cukrzyca
  • dieta
  • Emocje
  • Inne choroby
  • minerały
  • Otyłość
  • Pokarm
  • promocja zdrowia
  • Przepisy
  • Rak
  • Sklep Cud pH
  • Substancje lecznicze
  • Sukcesy
  • Wirusy

Naszym głównym celem jest poprawa życia i zdrowia ludzi, poprzez szerzenie koncepcji alkalicznego i zdrowego stylu życia. Znajdziesz u nas informacje o odkwaszaniu organizmu, przepisy na smaczne i zdrowe dania oraz suplementy i inne produkty wspierające alkaliczny styl życia.

Ostatnie wpisy

  • Bób – właściwości i możliwości wykorzystania w kuchni
  • Dieta alkaliczna a wyjazdy wakacyjne
  • Przepisy na soki z warzyw i owoców
  • Zioła, które warto zbierać w czerwcu

KONTAKT

CUD PH s.c.
Grzybowska 87
00-844 Warszawa

Email: biuro@cudph.pl
www.cudph.pl

Wykonanie : Strony Internetowe Białystok Lin-Art.pl