Cud pH
  • Alkaline 16 Greens 220 g
  • Alkaline 16 Greens saszetki
  • PuripHy zasadowe krople 60 ml
  • PuripHy zasadowe krople 30 ml
  • pHour Salts 450 g
  • pHour Salts saszetki
  • pHour Salts kapsułki
  • pHlush saszetki
  • Liquid ChloropHeal – chlorofil w płynie
  • Chlorophyll – spray chlorofil z miętą
  • Omega Gold – mieszanka olejów
  • Zasadowy zestaw startowy
  • Alkaliczny jonizator wody
  • Wyciskarka wolnoobrotowa Greenzyme
  • Facebook
Cud pH
  • ZASADOWA BAZA WIEDZY
    • Alfabetyczny spis artykułów
    • Tabela Żywności Zasadowej
    • Historie Pozytywnych Zmian
    • Zasadowe Przepisy
    • Książki i Poradniki
    • Odkwaszanie Organizmu
    • Zakwaszenie organizmu: jak sprawdzić?
    • Objawy zakwaszenia
      • Cukrzyca
      • Otyłość
      • Rak
      • Inne choroby
    • Najczęściej czytane
  • ZASADOWE SUPLEMENTY
    • Alkaline 16 Greens
    • PuripHy
    • ChloropHeal
    • pHlush
    • pHour Salts
    • Omega Gold
    • SKLEP Z SUPLEMENTAMI
  • KIM JESTEŚMY?
    • Nasz Zespół
    • Nasze Wartości
    • Nasze Doświadczenie
  • KONTAKT
Inne choroby

Najpowszechniejsze przyczyny utraty wzroku

17 grudnia 2014

Podziel się:

  • Kliknij, aby udostępnić na Facebooku(Otwiera się w nowym oknie)
  • Udostępnij na Twitterze(Otwiera się w nowym oknie)
  • Kliknij, aby udostępnić na Google+(Otwiera się w nowym oknie)
  • Udostępniej na Pinterest(Otwiera się w nowym oknie)
Najpowszechniejsze przyczyny utraty wzroku
W jaki sposób dostarczyć organizmowi porcję zielonych warzyw w 30 sekund? Dowiedz się tutaj!

Węglowodany obecne w diecie mogą wpływać na ryzyko wystąpienia zwyrodnienia plamki żółtej (ang. AMD – Age-Related Macular Degeneration) – najpowszechniejszej przyczyny pogorszenia i utraty wzroku u starszych ludzi, zgodnie z raportem American Journal of Clinical Nutrition.

„Zwyrodnienie plamki żółtej wydaje się być powodowane przez kilka mechanizmów i czynników ryzyka; część z nich jest związana z węglowodanami, a część z chorobami, związanymi z cukrzycą, włącznie z chorobami oczu i układu krążenia” – pisze dr Allen Taylor wraz ze współpracownikami z Uniwersytetu Tufts w Bostonie. Jednak – aż do dziś – tylko jedno badanie zostało poświęcone temu problemowi”.

Aby zrozumieć lepiej to zagadnienie, badacze przeprowadzili badanie wśród 4099 uczestników, których wiek mieścił się w przedziale od 55 do 80 lat – projektowi nadano nazwę Age-Related Eye Disease Study. Zespół przebadał łącznie 8125 oczu, przyporządkowując każde z nich do jednej z pięciu grup na podstawie zaawansowania rozwoju zwyrodnienia plamki żółtej i innych czynników.

Regularne spożywanie posiłków o wysokim indeksie glikemicznym – czyli takich, które zawierają dużo węglowodanów (kwasowe zboża, makaron, słodkie owoce) i natychmiast podnoszą poziom cukru we krwi – znacząco wpłynęło na ryzyko wystąpienia zwyrodnienia plamki żółtej. W przeciwieństwie do regularnego stosowania się do diety o niskim indeksie glikemicznym, opartej na alkalizujących warzywach i owocach.

Zespół badawczy obliczył, że można było zapobiec około 20% przypadków zwyrodnienia plamki żółtej, o ile osoby badane zastosowałby dietę o niskim indeksie glikemicznym.

„Oczy składają się w 97% do 98% z wody i są bardzo wrażliwe na kwasową wodę i pokarmy. Stosowanie alkalicznych kropli, takich jak 1% roztwór soli może mieć bardzo korzystny wpływ na buforowanie miejscowego zakwaszenia oczu” – twierdzi dr Robert O. Young.

Jeżeli chcesz mieć zdrowe oczy, musisz dbać o alkaliczność płynów ustrojowych organizmu, redukując spożycie kwasowych produktów, wybierając zamiast nich pożywienie zasadowe.

Podobne

jak polepszyć wzrokpogorszenie wzrokuutrata wzroku przyczynyzakwaszenie organizmu a wzrok

Podziel się:

  • Kliknij, aby udostępnić na Facebooku(Otwiera się w nowym oknie)
  • Udostępnij na Twitterze(Otwiera się w nowym oknie)
  • Kliknij, aby udostępnić na Google+(Otwiera się w nowym oknie)
  • Udostępniej na Pinterest(Otwiera się w nowym oknie)

W jaki sposób firmy oszukują na zdrowiu?
Obniż ciśnienie krwi i tętno w naturalny sposób

Naszym głównym celem jest poprawa życia i zdrowia ludzi, poprzez szerzenie koncepcji alkalicznego i zdrowego stylu życia. Znajdziesz u nas informacje o odkwaszaniu organizmu, przepisy na smaczne i zdrowe dania oraz suplementy i inne produkty wspierające alkaliczny styl życia.

Najpopularniejsze artykuły

  • Właściwości cytryny: cytryna odkwasza organizm!Właściwości cytryny: cytryna odkwasza organizm! 18 lutego 2015
  • Jak zbadać pH organizmu człowieka?Jak zbadać pH organizmu człowieka? 23 lutego 2015
  • 10 oznak chorej wątroby10 oznak chorej wątroby 6 października 2015
  • Czy kawa jest zdrowa? 23 powody, dla których nigdy więcej nie sięgniesz po filiżankę kawyCzy kawa jest zdrowa? 23 powody, dla których nigdy więcej… 12 września 2014
  • Czy Coca-Cola lub Pepsi szkodzi zdrowiu? 19 praktycznych zastosowań dla Coca-Coli lub Pepsi…Czy Coca-Cola lub Pepsi szkodzi zdrowiu? 19 praktycznych… 3 grudnia 2014

Kategorie

  • Cukrzyca
  • dieta
  • Ebola
  • Emocje
  • Inne choroby
  • minerały
  • Otyłość
  • Pokarm
  • promocja zdrowia
  • Przepisy
  • Rak
  • Sklep Cud pH
  • Substancje lecznicze
  • Sukcesy
  • Wirusy

Chmurka Tagów

awokado ból brzucha brokuły cebula cud ph cukier cukrzyca depresja dieta dieta alkaliczna dieta odchudzająca dieta odkwaszająca dieta zasadowa ebola jak się zarazić ebola objawy historie jak działa sól jak leczyć cukrzycę jak odkwasić organizm jak schudnąć leczenie chorób leczenie cukrzycy leczenie otyłości łysienie nowotwory oczyszczanie organizmu odchudzanie odkwaszanie organizmu odkwaszenie organizmu otyłość owoce pomidory przyczyny raka rak soja sól szpinak warzywa wirus ebola witaminy woda woda alkaliczna zakwaszenie organizmu zdrowie zioła

Naszym głównym celem jest poprawa życia i zdrowia ludzi, poprzez szerzenie koncepcji alkalicznego i zdrowego stylu życia. Znajdziesz u nas informacje o odkwaszaniu organizmu, przepisy na smaczne i zdrowe dania oraz suplementy i inne produkty wspierające alkaliczny styl życia.

Najnowsze wpisy

  • 10 najlepszych źródeł błonnika
  • 3 wyrafinowane przepisy na potrawy z ziemniaków
  • 6 stopni zakwaszenia organizmu
  • Zwykły ziemniak, niezwykłe możliwości

KONTAKT

CUD PH s.c.
Grzybowska 87
00-844 Warszawa

Email: biuro@cudph.pl
www.cudph.pl

Wykonanie : Strony Internetowe Białystok Lin-Art.pl
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.Zamknij