Cud pH
  • Alkaline 16 Greens 220 g
  • Alkaline 16 Greens saszetki
  • PuripHy zasadowe krople 60 ml
  • PuripHy zasadowe krople 30 ml
  • pHour Salts 450 g
  • pHour Salts saszetki
  • pHour Salts kapsułki
  • pHlush saszetki
  • Liquid ChloropHeal – chlorofil w płynie
  • Chlorophyll – spray chlorofil z miętą
  • Omega Gold – mieszanka olejów
  • Zasadowy zestaw startowy
  • Alkaliczny jonizator wody
  • Wyciskarka wolnoobrotowa Greenzyme
  • Facebook
Cud pH
  • ZASADOWA BAZA WIEDZY
    • Alfabetyczny spis artykułów
    • Tabela Żywności Zasadowej
    • Historie Pozytywnych Zmian
    • Zasadowe Przepisy
    • Książki i Poradniki
    • Odkwaszanie Organizmu
    • Zakwaszenie organizmu: jak sprawdzić?
    • Objawy zakwaszenia
      • Cukrzyca
      • Otyłość
      • Rak
      • Inne choroby
    • Najczęściej czytane
  • ZASADOWE SUPLEMENTY
    • Alkaline 16 Greens
    • PuripHy
    • ChloropHeal
    • pHlush
    • pHour Salts
    • Omega Gold
    • SKLEP Z SUPLEMENTAMI
  • KIM JESTEŚMY?
    • Nasz Zespół
    • Nasze Wartości
    • Nasze Doświadczenie
  • KONTAKT
Pokarm

Uwaga na fruktozę

30 marca 2015
Uwaga na fruktozę
W jaki sposób dostarczyć organizmowi porcję zielonych warzyw w 30 sekund? Dowiedz się tutaj!

Fruktoza jest niesłusznie uważana za zdrowszą odmianę cukru. Ta naturalna forma cukru zwiększa ryzyko powstawania otyłości, cukrzycy, nadmiaru cholesterolu we krwi, syndromu metabolicznego i stłuszczenie wątroby.

Jest to szczególnie ważne z uwagi na to, że fruktoza jest dodawana do wielu produktów spożywczych i napojów. Wykazano, że fruktoza powoduje przyśpieszenie wzrostu nowotworu trzustki i innych nowotworów.

Główne źródła fruktozy

Fruktozę znajdziesz w:

  • syropie glukozowo-fruktozowym

  • napojach

  • cukierkach

  • ciastkach

  • keczupie

  • sosach do sałatek

  • batonach

  • mrożonych posiłkach

  • miodzie

  • i dziesiątkach innych przetworzonych potraw.

Wiele osób czerpie z fruktozy prawie 13% kalorii przyjmowanych w ciągu dnia – to niemal 13 łyżeczek tej trucizny. Firmy starają się nią zastępować glukozę, która jest równie szkodliwa. Zwiększona ilość fruktozy w pożywieniu jest powiązana z tym, że od 40 lat coraz więcej osób choruje na nowotwór trzustki. W 1970 roku zaczęto stosować na szeroką skalę syrop fruktozo-glukozowy. Jest tańszy od cukru, dobrze się rozpuszcza i ma słodszy smak.

Czytaj skład preparatów

W badaniach przeprowadzonych kilka lat temu zbadano osoby, które piły często napoje słodzone syropem glukozo-fruktozowym. Ludzie pijący napoje 3 razy dziennie przez 10 tygodni mieli znacznie wyższy poziom trójglicerydów i cholesterolu niż ci, którzy ich unikali, co przekłada się na zwiększone ryzyko zawału.

Fruktoza w wątrobie jest zamieniana w tłuszcz i nie powoduje sytości. Z tego powodu może prowadzić do przejadania się.

Przed zakupem sprawdź, skład produktu. Jeśli znajdziesz w nim:

  • brązowy syrop

  • syrop glukozowo-fruktozowy

  • dekstrozę

  • fruktozę

  • koncentrat soku owocowego

  • miód

  • syrop inwertowany

  • maltozę

to lepiej zostaw go na półce. Niektóre produkty spożywcze zawierają jednocześnie kilka rodzajów cukru.

Pierwszym krokiem w kierunku odkwaszenia organizmu powinno być usunięcie z diety słodkich napojów, soków owocowych, sztucznej herbaty mrożonej i zastąpienie ich wodą, odtłuszczonym mlekiem, sokami warzywnymi i zielonymi drinkami.

fruktozaodkwaszanie organizmusyrop glukozo-fruktozowy

Related Posts

Alkaliczny styl życia, czyli jaki?

Alkaliczny styl życia, czyli jaki?

W jaki sposób dostarczyć organizmowi porcję zielonych warzyw w 30 sekund? Dowiedz się tutaj! Na naszym blogu można się spotkać ze sformułowaniem alkaliczny styl życia. Aby czerpać pełnię korzyści z odkwaszania organizmu, nie wystarczy tylko odpowiednio się odżywiać (choć to oczywiście ogromny krok do zdrowia). […]

Zakwaszenie organizmu – podstawowe informacje

Zakwaszenie organizmu – podstawowe informacje

W jaki sposób dostarczyć organizmowi porcję zielonych warzyw w 30 sekund? Dowiedz się tutaj! Czym jest zakwaszenie organizmu? Jakie daje objawy? Jakie choroby wywołuje brak równowagi pH? Oto podstawowe informacje o zakwaszeniu organizmu. Czym jest zakwaszenie organizmu? Organizm każdego dnia produkuje tzw. odpady kwasowe (cholesterol, […]

Jakie korzyści daje przyjmowanie suplementów podczas odkwaszania organizmu?

Jakie korzyści daje przyjmowanie suplementów podczas odkwaszania organizmu?

W jaki sposób dostarczyć organizmowi porcję zielonych warzyw w 30 sekund? Dowiedz się tutaj! Odkwaszanie to poważne zadanie dla organizmu. Dlatego, aby wspomóc jego pracę w tym czasie, warto przyjmować dobrej jakości suplementy diety. Dzięki nim organizm będzie miał łatwiejsze zadanie w neutralizacji kwasów i […]


Jak zapobiegać upadkom?
Pomidor pomoże przy nadmiarze cholesterolu

Naszym głównym celem jest poprawa życia i zdrowia ludzi, poprzez szerzenie koncepcji alkalicznego i zdrowego stylu życia. Znajdziesz u nas informacje o odkwaszaniu organizmu, przepisy na smaczne i zdrowe dania oraz suplementy i inne produkty wspierające alkaliczny styl życia.

Kategorie

  • Cukrzyca
  • dieta
  • Emocje
  • Inne choroby
  • minerały
  • Otyłość
  • Pokarm
  • promocja zdrowia
  • Przepisy
  • Rak
  • Sklep Cud pH
  • Substancje lecznicze
  • Sukcesy
  • Wirusy

Naszym głównym celem jest poprawa życia i zdrowia ludzi, poprzez szerzenie koncepcji alkalicznego i zdrowego stylu życia. Znajdziesz u nas informacje o odkwaszaniu organizmu, przepisy na smaczne i zdrowe dania oraz suplementy i inne produkty wspierające alkaliczny styl życia.

Najnowsze wpisy

  • Ocet jabłkowy – właściwości i zastosowanie
  • Choroby wywołane zakwaszeniem: kamienie nerkowe, nadciśnienie tętnicze, nastroje depresyjne
  • Jak pogodzić święta wielkanocne z dietą alkaliczną?
  • Choroby oczu – jak im zapobiegać?

KONTAKT

CUD PH s.c.
Grzybowska 87
00-844 Warszawa

Email: biuro@cudph.pl
www.cudph.pl

Wykonanie : Strony Internetowe Białystok Lin-Art.pl