Cud pH
  • Alkaline 16 Greens 220 g
  • Alkaline 16 Greens saszetki
  • PuripHy zasadowe krople 60 ml
  • PuripHy zasadowe krople 30 ml
  • pHour Salts 450 g
  • pHour Salts saszetki
  • pHour Salts kapsułki
  • pHlush saszetki
  • Liquid ChloropHeal – chlorofil w płynie
  • Chlorophyll – spray chlorofil z miętą
  • Omega Gold – mieszanka olejów
  • Zasadowy zestaw startowy
  • Alkaliczny jonizator wody
  • Wyciskarka wolnoobrotowa Greenzyme
  • Facebook
Cud pH
  • ZASADOWA BAZA WIEDZY
    • Alfabetyczny spis artykułów
    • Tabela Żywności Zasadowej
    • Historie Pozytywnych Zmian
    • Zasadowe Przepisy
    • Książki i Poradniki
    • Odkwaszanie Organizmu
    • Zakwaszenie organizmu: jak sprawdzić?
    • Objawy zakwaszenia
      • Cukrzyca
      • Otyłość
      • Rak
      • Inne choroby
    • Najczęściej czytane
  • ZASADOWE SUPLEMENTY
    • Alkaline 16 Greens
    • PuripHy
    • ChloropHeal
    • pHlush
    • pHour Salts
    • Omega Gold
    • SKLEP Z SUPLEMENTAMI
  • KIM JESTEŚMY?
    • Nasz Zespół
    • Nasze Wartości
    • Nasze Doświadczenie
  • KONTAKT
  • SKLEP
    • Moje konto
  • 0 produktów0.00 zł
Przepisy

Pieczone szparagi – prosto, szybko, alkalizująco

10 maja 2020
Pieczone szparagi – prosto, szybko, alkalizująco
W jaki sposób dostarczyć organizmowi porcję zielonych warzyw w 30 sekund? Dowiedz się tutaj!

Sezon na szparagi jest krótki – zaczyna się pod koniec kwietnia, a kończy w lipcu. Warto wykorzystać ten czas i przyrządzać te wspaniałe warzywka, póki są. Dziś podpowiadamy jak przygotować pieczone szparagi w towarzystwie pomidorków.

Pieczone szparagi z pomidorkami

Składniki:

  • 1 pęczek szparagów
  • ok 500 g pomidorów cherry, koktajlowych lub innej odmiany drobnoowocowej
  • garść płatków migdałów
  • niewielka ilość (ok 30 g) sera feta
  • 3-4 łyżki oliwy
  • pieprz, sól, tymianek lub oregano (najlepiej świeże)

Przygotowanie:

  1. Szparagi i pomidorki dokładnie umyj i osusz.
  2. Ze szparagów ułam zdrewniałą końcówkę.
  3. Wymieszaj sól, pieprz i oliwę, a następnie zamocz w niej pomidorki.
  4. Pomidorki ułóż w naczyniu żaroodpornym, a później ułóż na nie szparagi.
  5. Naczynie wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i piecz 12-20 minut, w zależności od grubości warzyw i tego, czy wolisz szparagi bardziej miękkie, czy też bardziej al dente.
  6. W międzyczasie podpraż na patelni delikatnie płatki migdałów.
  7. Gdy warzywa upieką się, posyp je płatkami migdałów, pokruszoną fetą i świeżymi ziołami.

Smacznego 🙂

Danie można potraktować jako lekki posiłek, bądź też podawać z rybą lub lekkim mięsem. Szparagi i pomidorki świetnie smakują również w towarzystwie makaronów lub kasz. Pieczone szparagi (bez pomidorków, fety i migdałów) można śmiało wykorzystać do zupy krem >>

pieczone szparagi

Dlaczego warto jeść szparagi?

Szparagi to fantastyczne warzywa. Są niskokaloryczne, lekkostrawne, oczyszczają organizm z toksyn i odkwaszają. Dzięki nim można poprawić kondycję włosów, skóry i paznokci. Pomagają obniżyć poziom „złego” cholesterolu, a dzięki obecności antyoksydantów zwalczają wolne rodniki odpowiedzialne m.in. za choroby nowotworowe i inne choroby cywilizacyjne.

Mimo wielu dobroczynnych właściwości, niektóre osoby powinny ograniczyć spożywanie szparagów lub w ogóle ich unikać. Dotyczy to osób chorujących na dnę moczanową i mających problemy z kamieniami nerkowymi, ponieważ pewne składniki zawarte w szparagach powodują odkładanie się kwasu moczowego w organizmie.

Więcej o właściwościach tych warzyw możesz dowiedzieć się z artykułu Dlaczego warto jeść szparagi? >>


Syrop z mniszka lekarskiego bez cukru
5 zasadowych produktów, które zmniejszają objawy refluksu

Naszym głównym celem jest poprawa życia i zdrowia ludzi, poprzez szerzenie koncepcji alkalicznego i zdrowego stylu życia. Znajdziesz u nas informacje o odkwaszaniu organizmu, przepisy na smaczne i zdrowe dania oraz suplementy i inne produkty wspierające alkaliczny styl życia.

Kategorie

  • Cukrzyca
  • dieta
  • Emocje
  • Inne choroby
  • minerały
  • Otyłość
  • Pokarm
  • promocja zdrowia
  • Przepisy
  • Rak
  • Sklep Cud pH
  • Substancje lecznicze
  • Sukcesy
  • Wirusy

Naszym głównym celem jest poprawa życia i zdrowia ludzi, poprzez szerzenie koncepcji alkalicznego i zdrowego stylu życia. Znajdziesz u nas informacje o odkwaszaniu organizmu, przepisy na smaczne i zdrowe dania oraz suplementy i inne produkty wspierające alkaliczny styl życia.

Ostatnie wpisy

  • Bób – właściwości i możliwości wykorzystania w kuchni
  • Dieta alkaliczna a wyjazdy wakacyjne
  • Przepisy na soki z warzyw i owoców
  • Zioła, które warto zbierać w czerwcu

KONTAKT

CUD PH s.c.
Grzybowska 87
00-844 Warszawa

Email: biuro@cudph.pl
www.cudph.pl

Wykonanie : Strony Internetowe Białystok Dr Pixel

Pracujemy nad wdrożeniem sklepu online - prosimy nie składać zamówień. Zamówienia nie będą realizowane Dismiss

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.Zamknij