Cud pH
  • Alkaline 16 Greens 220 g
  • Alkaline 16 Greens saszetki
  • PuripHy zasadowe krople 60 ml
  • PuripHy zasadowe krople 30 ml
  • pHour Salts 450 g
  • pHour Salts saszetki
  • pHour Salts kapsułki
  • pHlush saszetki
  • Liquid ChloropHeal – chlorofil w płynie
  • Chlorophyll – spray chlorofil z miętą
  • Omega Gold – mieszanka olejów
  • Zasadowy zestaw startowy
  • Alkaliczny jonizator wody
  • Wyciskarka wolnoobrotowa Greenzyme
  • Facebook
Cud pH
  • ZASADOWA BAZA WIEDZY
    • Alfabetyczny spis artykułów
    • Tabela Żywności Zasadowej
    • Historie Pozytywnych Zmian
    • Zasadowe Przepisy
    • Książki i Poradniki
    • Odkwaszanie Organizmu
    • Zakwaszenie organizmu: jak sprawdzić?
    • Objawy zakwaszenia
      • Cukrzyca
      • Otyłość
      • Rak
      • Inne choroby
    • Najczęściej czytane
  • ZASADOWE SUPLEMENTY
    • Alkaline 16 Greens
    • PuripHy
    • ChloropHeal
    • pHlush
    • pHour Salts
    • Omega Gold
    • SKLEP Z SUPLEMENTAMI
  • KIM JESTEŚMY?
    • Nasz Zespół
    • Nasze Wartości
    • Nasze Doświadczenie
  • KONTAKT
  • SKLEP
    • Moje konto
  • 0 produktów0.00 zł
dieta

Czy mrożonki są bezpieczne dla zdrowia?

14 stycznia 2017
Czy mrożonki są bezpieczne dla zdrowia?
W jaki sposób dostarczyć organizmowi porcję zielonych warzyw w 30 sekund? Dowiedz się tutaj!

Prawidłowa dieta powinna dostarczać odpowiednią ilość składników odżywczych, najlepiej w jak najbardziej naturalnej formie. Często zdarza się nam zapominać o tym, że nie liczą się tylko kalorie i odpowiedni stosunek białka do tłuszczu i węglowodanów, ale także jakość jedzenia.

Jeśli często jesz warzywa i inne produkty mrożone, zapraszam do lektury tego artykułu. Okazuje się, że proces zamrażania, może spowodować bardzo duże straty substancji odżywczych w pożywieniu.

Mrożonki zawierają dodatek niepotrzebnej skrobi

Do mrożonek często dodaje się skrobię lub mąkę, które poprawiają smak oraz teksturę jedzenia. Z tego powodu mrożonki zawierają zwykle więcej węglowodanów niż świeże warzywa i z tego powodu zwiększają ryzyko otyłości lub cukrzycy.

Duża zawartość soli i innych sztucznych przypraw

Mrożonki, które lepiej smakują, są częściej wybierane przez konsumentów, dlatego producenci dodają do nich dużą ilość soli, glutaminianu sodu oraz innych substancji poprawiających smak i zapach. 100 gramów warzyw może zawierać nawet pół grama soli. Jeszcze gorsze są warzywa, które zostały wstępnie podsmażone i następnie zamrożone – znajdziesz w nich akrylamid i tłuszcze trans.

Bardzo duża zawartość tłuszczu

Wypada także wspomnieć o tym, jakie działanie mają gotowe potrawy w formie mrożonek (należące chyba do najgorszych produktów, jakie można kupić). Znajdziesz w nich ogromną ilość tłuszczu i białej mąki, które przyczyniają się do pogorszenia Twojego zdrowia i otyłości. Wybierając je, dostarczasz sobie także składników o bardzo niskiej jakości, takich, jak produkty seropodobne czy wędliny składające się w większości z masy mom.

Na szczęście, w mieszankach warzywnych zwykle nie ma ich aż tak dużo.

Warzywa mrożone zawierają mniej witamin i minerałów

Mrożonki są poddawane skomplikowanemu procesowi obróbki – warzywa mogą być wstępnie podgotowane, a następnie smażone i mrożone. Następnie w domu podgrzewamy je ponownie, co wpływa na utratę jeszcze większej ilości substancji odżywczych. Z tego powodu, w zimie lepszym rozwiązaniem jest kupowanie warzyw importowanych z cieplejszych rejonów lub uprawianych w Polsce w szklarniach. Podczas ich transportu traci się mniej substancji aktywnych.

mrożonki

Mniejsza zawartość enzymów

Warzywa są zdrowe nie tylko dlatego, że zawierają dużą ilość witamin i minerałów. Stanowią także bogactwo fito składników, barwników roślinnych i enzymów, które wspomagają nasze zdrowie. Warzywa mrożone zawierają ich znacznie mniej.

Jak najlepiej przygotowywać warzywa mrożone?

Jeśli kupujesz warzywa mrożone, nie zmniejszaj dodatkowo ich wartości odżywczych przez długotrwałą obróbkę w wysokiej temperaturze. Zamiast smażyć je na patelni na tłuszczu, użyj garnka do gotowania na parze. Nie dodawaj do nich także zbyt dużej ilości tłuszczu oraz nie polewaj ich tłustymi sosami.

Kupując warzywa mrożone, staraj się unikać mieszanek „na patelnię”, które zostały wstępnie obsmażone i mogą zawierać więcej tłuszczu. Znacznie lepszym wyborem są warzywa surowe, które zostały zamrożone tuż po zbiorze.

Podsumowanie

Warzywa mrożone powinniśmy wybierać dopiero wtedy, gdy z racji pory roku, dostęp do świeżych warzyw jest ograniczony. Przed zakupem czytaj etykiety na opakowaniach i staraj się wybierać te produkty, które są jak najmniej przetworzone i nie zawierają sztucznych dodatków. Świetnym rozwiązaniem na dostarczenie organizmowi niezbędnych składników odżywczych, są roślinne suplementy diety takie jak Alkaline 16 Greens >>.

dietamrożonkiprodukty mrożone

Related Posts

Koniec z dną moczanową po 25 latach!

Koniec z dną moczanową po 25 latach!

W jaki sposób dostarczyć organizmowi porcję zielonych warzyw w 30 sekund? Dowiedz się tutaj! Bez względu na to, z jakim wyzwaniem zdrowotnym zmagasz się Ty lub ktoś z Twoich bliskich, ta historia dostarczy dodatkowej motywacji i wiary w siebie. Jest to relacja walki pewnego człowieka, […]

Kilka faktów dotyczących diety alkalicznej

Kilka faktów dotyczących diety alkalicznej

W jaki sposób dostarczyć organizmowi porcję zielonych warzyw w 30 sekund? Dowiedz się tutaj! 1. Czy dieta „Cud pH” pomoże osobom cierpiącym na trudną w leczeniu chorobę refluksową przełyku? Odpowiedź: Oczywiście. Po pierwsze, trzeba zrozumieć, że żołądek jest głównym organem alkalizującym, a NIE trawiącym spożytą […]

Dieta zasadowa pomaga w osiągnięciu sukcesów sportowych

Dieta zasadowa pomaga w osiągnięciu sukcesów sportowych

W jaki sposób dostarczyć organizmowi porcję zielonych warzyw w 30 sekund? Dowiedz się tutaj! Ryan robił wszystko, by poprawić swoją kondycję, jednak nie dawało to żadnych rezultatów. Jego celem było wygranie w konkursie, w którym liczyła się sprawność fizyczna. Zobaczył poprawę dopiero wtedy, gdy zastosował […]


Dlaczego warto odstawić kawę?
Kilka ćwiczeń, które możesz wykonywać w domu bez sprzętu

Naszym głównym celem jest poprawa życia i zdrowia ludzi, poprzez szerzenie koncepcji alkalicznego i zdrowego stylu życia. Znajdziesz u nas informacje o odkwaszaniu organizmu, przepisy na smaczne i zdrowe dania oraz suplementy i inne produkty wspierające alkaliczny styl życia.

Kategorie

  • Cukrzyca
  • dieta
  • Emocje
  • Inne choroby
  • minerały
  • Otyłość
  • Pokarm
  • promocja zdrowia
  • Przepisy
  • Rak
  • Sklep Cud pH
  • Substancje lecznicze
  • Sukcesy
  • Wirusy

Naszym głównym celem jest poprawa życia i zdrowia ludzi, poprzez szerzenie koncepcji alkalicznego i zdrowego stylu życia. Znajdziesz u nas informacje o odkwaszaniu organizmu, przepisy na smaczne i zdrowe dania oraz suplementy i inne produkty wspierające alkaliczny styl życia.

Ostatnie wpisy

  • Bób – właściwości i możliwości wykorzystania w kuchni
  • Dieta alkaliczna a wyjazdy wakacyjne
  • Przepisy na soki z warzyw i owoców
  • Zioła, które warto zbierać w czerwcu

KONTAKT

CUD PH s.c.
Grzybowska 87
00-844 Warszawa

Email: biuro@cudph.pl
www.cudph.pl

Wykonanie : Strony Internetowe Białystok Dr Pixel

Pracujemy nad wdrożeniem sklepu online - prosimy nie składać zamówień. Zamówienia nie będą realizowane Dismiss

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.Zamknij