Cud pH
  • Alkaline 16 Greens 220 g
  • Alkaline 16 Greens saszetki
  • PuripHy zasadowe krople 60 ml
  • PuripHy zasadowe krople 30 ml
  • pHour Salts 450 g
  • pHour Salts saszetki
  • pHour Salts kapsułki
  • pHlush saszetki
  • Liquid ChloropHeal – chlorofil w płynie
  • Chlorophyll – spray chlorofil z miętą
  • Omega Gold – mieszanka olejów
  • Zasadowy zestaw startowy
  • Alkaliczny jonizator wody
  • Wyciskarka wolnoobrotowa Greenzyme
  • Facebook
Cud pH
  • ZASADOWA BAZA WIEDZY
    • Alfabetyczny spis artykułów
    • Tabela Żywności Zasadowej
    • Historie Pozytywnych Zmian
    • Zasadowe Przepisy
    • Książki i Poradniki
    • Odkwaszanie Organizmu
    • Zakwaszenie organizmu: jak sprawdzić?
    • Objawy zakwaszenia
      • Cukrzyca
      • Otyłość
      • Rak
      • Inne choroby
    • Najczęściej czytane
  • ZASADOWE SUPLEMENTY
    • Alkaline 16 Greens
    • PuripHy
    • ChloropHeal
    • pHlush
    • pHour Salts
    • Omega Gold
    • SKLEP Z SUPLEMENTAMI
  • KIM JESTEŚMY?
    • Nasz Zespół
    • Nasze Wartości
    • Nasze Doświadczenie
  • KONTAKT
  • SKLEP
    • Moje konto
  • 0 produktów0.00 zł
dieta

Kontrowersje wokół właściwości soi

30 grudnia 2014
Kontrowersje wokół właściwości soi
W jaki sposób dostarczyć organizmowi porcję zielonych warzyw w 30 sekund? Dowiedz się tutaj!

Poniżej odpowiedź na e-mail na temat właściwości soi wysłany do dr Younga:

„Cześć Ana,

Dzisiaj byłem wyjątkowo zajęty, bo przygotowuję się na wyprawę. Poprosiłem jednego z naszych mikroskopistów, technika medycznego ze szpitala w Pennsylvanii, o pomoc w udzieleniu odpowiedzi na Twoje pytania. Jego odpowiedź znajdziesz poniżej.

– dr Robert O. Young

Odpowiedź:

Zgodnie z Programem Cud pH, najlepszym sojowym produktem są kiełki soi. Te młode rośliny zawierają mnóstwo pokładów żywej energii, a jednym z celów Programu Cud pH jest dostarczenie energii naszym organizmom, zamiast okradania ich z rezerw energetycznych, wtedy gdy spożywamy kwasowe jedzenie. Temat soi wzbudza wiele kontrowersji, i jak rozumiem może przyczyniać się do tego kwestia GMO.

Soja w zmienionej postaci (GMO) przeobraża się w nienaturalną substancję i w momencie, gdy jemy coś takiego, nasze organizmy nie są w stanie właściwie naturalnie tego rozłożyć. Gatunki, które były karmione żywnością zmodyfikowaną genetycznie po kolejnych kilku generacjach nie były w stanie się rozmnażać.

To, że dziewczynki i chłopcy dojrzewają wcześniej, można powiązać ze zwierzętami, którym wszczepiane są hormony, magazynujące się w zwierzęcym tłuszczu, który jest potem składnikiem wielu produktów jedzonych przez nasze dzieci.

Związki chemiczne w soi nie przyczyniają się do rozwoju raka; rak jest kwasową cieczą.

Faktem jest, że zaburzona równowaga hormonalna przy spożywaniu zbyt dużej ilości jednego hormonu, to efekt kwasowych pozostałości z hormonów, które nie zostały usunięte. Zatem odpowiedź na pytanie: „Jak dużo jest już za dużo?” – to zasada 80/20. Żeby właściwie stosować nasz Program, utrzymuj dietę złożoną w 80% z alkalicznych produktów.

Jednakże osoba zmagająca się z poważną chorobą, może wymagać stuprocentowej diety alkalicznej i przejścia na tzw. „płynną ucztę”, plus na początku należałoby zastosować detoksykację. Dr Young omawia ten program w książce „Próbowałam już tylu diet… Przełomowy Program Uzdrawiający”.

Namoczenie przed spożyciem ziaren takich jak len wyzwala inhibitory enzymów kwasowych, częściowo rozkłada proteiny oraz pozwala jedzeniu w mniejszym stopniu prowadzić do zakwaszenia organizmu. Zazwyczaj jednak lepszym rozwiązaniem od namaczania nasion jest spożywanie kiełków. Zawierają one mnóstwo wody, chlorofilu, witamin i minerałów.

Dr Young pomógł ciężarnej kobiecie w oczekiwaniu na szczęśliwe rozwiązanie dzięki tej samej zasadzie 80/20. Ciąże i porody pacjentek stosujących się do tego programu przebiegają bez żadnych komplikacji. Tak jak zwykle, unikanie wysoko kwasowego jedzenia podczas ciąży jest najlepsze.

„Sick & Tired” książka napisana przez  dr Roberta i Shelley Young ułatwi Ci naukowe i techniczne zrozumienie Cudu pH.

Obydwie części „Back to the House of Health” to wspaniałe książki pełne przepisów dla dzieci i osób starszych, jak również dla ludzi w sile wieku. Przepisy znajdziecie ponadto w każdej książce doktora Younga.

Proszę odwiedźcie www.cudph.pl i zapiszcie się na darmowy newsletter doktora Younga. Znajdziecie go na naszej stronie głównej. Szkoda, że nie mieliśmy więcej czasu na rozmowę w cztery oczy o tych pytaniach i odpowiadających im okolicznościach.

Na stronie doktora Younga znajdziecie ogromne bogactwo informacji, a poza tym jest on dostępny na spotkaniach grupowych w zaciszu Rancho del Sol.

Powodzenia,

Patrick i Denise”

kiełki soiprawda o soisojasoja zdrowiewlasciwosci soi

Related Posts

10 znakomitych roślinnych źródeł magnezu

10 znakomitych roślinnych źródeł magnezu

W jaki sposób dostarczyć organizmowi porcję zielonych warzyw w 30 sekund? Dowiedz się tutaj! Magnez jest jednym z kluczowych pierwiastków niezbędnych do prawidłowego działania organizmu oraz utrzymania równowagi pH. Uczestniczy on w około 300 reakcjach enzymatycznych, potrzebuje go niemal każdy układ w organizmie. Ze względu […]

Kiełki – znakomite źródło witamin w okresie zimowym

Kiełki – znakomite źródło witamin w okresie zimowym

W jaki sposób dostarczyć organizmowi porcję zielonych warzyw w 30 sekund? Dowiedz się tutaj! Kiełki to bardzo wdzięczny rodzaj żywności – są lekkostrawne, niskokaloryczne i dostarczają organizmowi wiele witamin i minerałów. W dodatku można je bez problemu przygotować w domu, niskim nakładem pracy w ciągu […]

Dlaczego produkty sojowe są niezdrowym wyborem?

Dlaczego produkty sojowe są niezdrowym wyborem?

W jaki sposób dostarczyć organizmowi porcję zielonych warzyw w 30 sekund? Dowiedz się tutaj! Wegetarianizm stał się popularny, na co wskazuje coraz większa ilość produktów dla wegetarian dostępnych w sklepach. Najpopularniejsze są produkty sojowe, którymi można zastąpić pod względem smaku, zarówno mięso, jak i nabiał. […]


Czy twoje śniadanie jest na pewno tak zdrowe, jak mówią to reklamy?
Jak radzić sobie ze starzeniem?

Naszym głównym celem jest poprawa życia i zdrowia ludzi, poprzez szerzenie koncepcji alkalicznego i zdrowego stylu życia. Znajdziesz u nas informacje o odkwaszaniu organizmu, przepisy na smaczne i zdrowe dania oraz suplementy i inne produkty wspierające alkaliczny styl życia.

Kategorie

  • Cukrzyca
  • dieta
  • Emocje
  • Inne choroby
  • minerały
  • Otyłość
  • Pokarm
  • promocja zdrowia
  • Przepisy
  • Rak
  • Sklep Cud pH
  • Substancje lecznicze
  • Sukcesy
  • Wirusy

Naszym głównym celem jest poprawa życia i zdrowia ludzi, poprzez szerzenie koncepcji alkalicznego i zdrowego stylu życia. Znajdziesz u nas informacje o odkwaszaniu organizmu, przepisy na smaczne i zdrowe dania oraz suplementy i inne produkty wspierające alkaliczny styl życia.

Ostatnie wpisy

  • Bób – właściwości i możliwości wykorzystania w kuchni
  • Dieta alkaliczna a wyjazdy wakacyjne
  • Przepisy na soki z warzyw i owoców
  • Zioła, które warto zbierać w czerwcu

KONTAKT

CUD PH s.c.
Grzybowska 87
00-844 Warszawa

Email: biuro@cudph.pl
www.cudph.pl

Wykonanie : Strony Internetowe Białystok Dr Pixel

Pracujemy nad wdrożeniem sklepu online - prosimy nie składać zamówień. Zamówienia nie będą realizowane Dismiss

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.Zamknij