Cud pH
  • Alkaline 16 Greens 220 g
  • Alkaline 16 Greens saszetki
  • PuripHy zasadowe krople 60 ml
  • PuripHy zasadowe krople 30 ml
  • pHour Salts 450 g
  • pHour Salts saszetki
  • pHour Salts kapsułki
  • pHlush saszetki
  • Liquid ChloropHeal – chlorofil w płynie
  • Chlorophyll – spray chlorofil z miętą
  • Omega Gold – mieszanka olejów
  • Zasadowy zestaw startowy
  • Alkaliczny jonizator wody
  • Wyciskarka wolnoobrotowa Greenzyme
  • Facebook
Cud pH
  • ZASADOWA BAZA WIEDZY
    • Alfabetyczny spis artykułów
    • Tabela Żywności Zasadowej
    • Historie Pozytywnych Zmian
    • Zasadowe Przepisy
    • Książki i Poradniki
    • Odkwaszanie Organizmu
    • Zakwaszenie organizmu: jak sprawdzić?
    • Objawy zakwaszenia
      • Cukrzyca
      • Otyłość
      • Rak
      • Inne choroby
    • Najczęściej czytane
  • ZASADOWE SUPLEMENTY
    • Alkaline 16 Greens
    • PuripHy
    • ChloropHeal
    • pHlush
    • pHour Salts
    • Omega Gold
    • SKLEP Z SUPLEMENTAMI
  • KIM JESTEŚMY?
    • Nasz Zespół
    • Nasze Wartości
    • Nasze Doświadczenie
  • KONTAKT
  • SKLEP
    • Moje konto
  • 0 produktów0.00 zł
dieta

Zapomniane warzywa, które znów stają się modne

25 października 2019
Zapomniane warzywa, które znów stają się modne
W jaki sposób dostarczyć organizmowi porcję zielonych warzyw w 30 sekund? Dowiedz się tutaj!

Moda jest obecna niemal wszędzie – nie tylko w przemyśle odzieżowym, sposobie urządzania mieszkań czy spędzania wolnego czasu. Moda nie omija również dietetyki. Niektóre rośliny są stale obecne w naszym jadłospisie, inne odchodzą i przychodzą. Oto kilka przykładów warzyw, które były bliskie zapomnienia, lecz wracają do naszego menu.

Topinambur

Topinambur to warzywo, które niegdyś było bardzo popularne, tak jak obecnie ziemniaki. Obecnie powraca do naszego menu. Ma słodkawy, orzechowy smak, dzięki czemu może stać się elementem wielu potraw. Można go piec, gotować lub smażyć. To warzywo pomaga przy problemach trawiennych, obniża poziom „złego” cholesterolu, a także pomaga oczyścić organizm z toksyn. Topinambur jest bardzo prosty w uprawie, nie wymaga nawozów lub dodatkowych nakładów pracy.

topinambur

Jarmuż

Należy to „topowych” zielonych warzyw. Nie ma się czemu dziwić. Jarmuż należy do warzyw o dużej gęstości odżywczej. Oznacza to, że na jedną kalorię przypada mnóstwo składników odżywczych. Właściwości jarmużu są imponujące – odkwasza i oczyszcza organizm, wzmacnia układ odpornościowy, chroni przed niektórymi rodzajami nowotworów, a to zaledwie część jego zalet. Jest też wdzięcznym kulinarnie warzywem – można go jeść na surowo, po ugotowaniu, upieczeniu, usmażeniu lub podduszeniu. Jest bardzo popularnym składnikiem zielonych koktajli.

jarmuż

Brukiew

To warzywo było bardzo popularne w czasach przedwojennych i wojennych. Obecnie jej smak i walory stopniowo odkrywają miłośnicy zdrowego odżywiania. Najlepsza i najsmaczniejsza jest młoda brukiew. Zawiera ona wiele cennych składników odżywczych, dlatego warto włączyć ją do swojej diety. Dzięki niej możemy odkwasić i oczyścić organizm, zadbać o układ krwionośny, wzrok i ochronić się przed niektórymi rodzajami nowotworów.

brukiew

Pasternak

To znakomity zamiennik ziemniaczka, choć w smaku przypomina trochę korzeń pietruszki. Pasternak zawiera m.in.: błonnik, potas, witaminę C, witaminy z grupy B, w tym kwas foliowy, związki kumarynowe. To warzywo poprawia trawienie i apetyt, ma działanie moczopędne, rozkurczające i przeciwzapalne, ułatwia zrzucenie zbędnych kilogramów. Można go jeść na surowo, ugotować, usmażyć lub upiec. Kupując pasternak obowiązkowo warto spróbować frytek z tego warzywa.

pasternak

Kalarepa

Kalarepa to kolejna dietetyczna perełka. Zawiera dużo witamin, minerałów, błonnika, a przy tym zawiera mało kalorii. Zawiera związki, które korzystnie wpływają na przemianę materii, dlatego powinny ją często spożywać osoby na diecie. Oprócz tego znajdziemy w niej substancje antynowotworowe. To warzywo można spożywać na surowo lub po ugotowaniu.

kalarepa

Pijąc regularnie płyny, przeciwdziałasz zakwaszeniu
Pasternak – smaczny i wartościowy „brat” pietruszki

Naszym głównym celem jest poprawa życia i zdrowia ludzi, poprzez szerzenie koncepcji alkalicznego i zdrowego stylu życia. Znajdziesz u nas informacje o odkwaszaniu organizmu, przepisy na smaczne i zdrowe dania oraz suplementy i inne produkty wspierające alkaliczny styl życia.

Kategorie

  • Cukrzyca
  • dieta
  • Emocje
  • Inne choroby
  • minerały
  • Otyłość
  • Pokarm
  • promocja zdrowia
  • Przepisy
  • Rak
  • Sklep Cud pH
  • Substancje lecznicze
  • Sukcesy
  • Wirusy

Naszym głównym celem jest poprawa życia i zdrowia ludzi, poprzez szerzenie koncepcji alkalicznego i zdrowego stylu życia. Znajdziesz u nas informacje o odkwaszaniu organizmu, przepisy na smaczne i zdrowe dania oraz suplementy i inne produkty wspierające alkaliczny styl życia.

Ostatnie wpisy

  • Bób – właściwości i możliwości wykorzystania w kuchni
  • Dieta alkaliczna a wyjazdy wakacyjne
  • Przepisy na soki z warzyw i owoców
  • Zioła, które warto zbierać w czerwcu

KONTAKT

CUD PH s.c.
Grzybowska 87
00-844 Warszawa

Email: biuro@cudph.pl
www.cudph.pl

Wykonanie : Strony Internetowe Białystok Dr Pixel

Pracujemy nad wdrożeniem sklepu online - prosimy nie składać zamówień. Zamówienia nie będą realizowane Dismiss

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.Zamknij