Cud pH
  • Alkaline 16 Greens 220 g
  • Alkaline 16 Greens saszetki
  • PuripHy zasadowe krople 60 ml
  • PuripHy zasadowe krople 30 ml
  • pHour Salts 450 g
  • pHour Salts saszetki
  • pHour Salts kapsułki
  • pHlush saszetki
  • Liquid ChloropHeal – chlorofil w płynie
  • Chlorophyll – spray chlorofil z miętą
  • Omega Gold – mieszanka olejów
  • Zasadowy zestaw startowy
  • Alkaliczny jonizator wody
  • Wyciskarka wolnoobrotowa Greenzyme
  • Facebook
Cud pH
  • ZASADOWA BAZA WIEDZY
    • Alfabetyczny spis artykułów
    • Tabela Żywności Zasadowej
    • Historie Pozytywnych Zmian
    • Zasadowe Przepisy
    • Książki i Poradniki
    • Odkwaszanie Organizmu
    • Zakwaszenie organizmu: jak sprawdzić?
    • Objawy zakwaszenia
      • Cukrzyca
      • Otyłość
      • Rak
      • Inne choroby
    • Najczęściej czytane
  • ZASADOWE SUPLEMENTY
    • Alkaline 16 Greens
    • PuripHy
    • ChloropHeal
    • pHlush
    • pHour Salts
    • Omega Gold
    • SKLEP Z SUPLEMENTAMI
  • KIM JESTEŚMY?
    • Nasz Zespół
    • Nasze Wartości
    • Nasze Doświadczenie
  • KONTAKT
  • SKLEP
    • Moje konto
  • 0 produktów0.00 zł
Pokarm

Owoce mogą prowadzić do zakwaszenia organizmu!

18 grudnia 2015
Owoce mogą prowadzić do zakwaszenia organizmu!
W jaki sposób dostarczyć organizmowi porcję zielonych warzyw w 30 sekund? Dowiedz się tutaj!

Wszystkie słodkie owoce prowadzą do zakwaszenia organizmu i utraty zdrowia

Podczas jedzenia zakwaszających słodkich owoców takich jak np. mango, ślinianki wydzielają wodorowęglan sodu, który buforuje zakwaszającą fruktozę i sprawia, że wartość pH śliny wzrasta. Sprawia to iluzję, że słodkie owoce alkalizują. Tak jednak nie jest.

Kiedy tylko weźmiesz kęs słodkiego owocu, to organizm od razu dostaje informację, że musi uwolnić wodorowęglan sodu, który wypełnia ślinianki. Jeśli zbyt często jesz takie owoce, to w Twoim organizmie ubożeją bufory alkaliczne. Żołądek jest nadmiernie obciążony kwasem solnym i ma to negatywny wpływ na zasadowe pH jelita cienkiego. W efekcie prowadzi to do poważnych chorób całego organizmu.

Witarianie lub frutarianie są szczególnie narażeni na negatywne skutki uboczne, ponieważ ich dieta składa się przede wszystkim z zakwaszających owoców. Ludzie, którzy zbyt często jedzą słodkie owoce, cierpią na anemię oraz drożdżycę, które łatwo jest wykryć w czasie mikroskopowego badania krwi.

Oczywiście najlepiej byłoby w ogóle wyeliminować je ze swojego jadłospisu, zwłaszcza jeśli mamy do czynienia z poważną chorobą.

Które owoce powinniśmy więc spożywać z umiarem i tylko w sezonie?

Należy unikać:

  • jabłek
  • pomarańczy
  • bananów
  • jagód
  • ananasów
  • mango
  • kokosów
  • arbuzów
  • wiśni
  • czereśni
  • winogron
  • kiwi
  • suszonych owoców

Bez ograniczeń możesz za to jeść:

  • ogórki
  • cytrynę
  • limonkę
  • awokado
  • paprykę
  • grejpfruty

Uważaj także na egzotyczne owoce, które są często przedstawiane w mediach, jako posiadające wyjątkowe, cudowne właściwości. Zwykle zawierają one mnóstwo cukru i innych substancji, które mogą zwiększyć zakwaszenie organizmu.

jedzenie owocówowocezakwaszenie organizmu

Related Posts

Choroby wywołane zakwaszeniem: wrzody dwunastnicy i żołądka, wyczerpanie, wypadanie włosów

Choroby wywołane zakwaszeniem: wrzody dwunastnicy i żołądka, wyczerpanie, wypadanie włosów

W jaki sposób dostarczyć organizmowi porcję zielonych warzyw w 30 sekund? Dowiedz się tutaj! Zaburzenie równowagi pH może objawiać się na najróżniejsze sposoby. Przewlekłe zakwaszenie przyczynia się do pojawienia się licznych chorób i dolegliwości, m.in. choroby wrzodowej, wyczerpania, wypadania włosów. Wrzody dwunastnicy i żołądka Choroba […]

Choroby wywołane zakwaszeniem: przejściowy zanik słuchu, rak, uszkodzenia krążków międzykręgowych

Choroby wywołane zakwaszeniem: przejściowy zanik słuchu, rak, uszkodzenia krążków międzykręgowych

W jaki sposób dostarczyć organizmowi porcję zielonych warzyw w 30 sekund? Dowiedz się tutaj! Przejściowy zanik słuchu, rak, uszkodzenia krążków międzykręgowych to kolejne przypadłości, do których przyczynia się zakwaszeniem organizmu. Przejściowy zanik słuchu Coraz więcej ludzi cierpi na przejściową głuchotę, czyli nagłą utratę słuchu w […]

Zakwaszenie organizmu – podstawowe informacje

Zakwaszenie organizmu – podstawowe informacje

W jaki sposób dostarczyć organizmowi porcję zielonych warzyw w 30 sekund? Dowiedz się tutaj! Czym jest zakwaszenie organizmu? Jakie daje objawy? Jakie choroby wywołuje brak równowagi pH? Oto podstawowe informacje o zakwaszeniu organizmu. Czym jest zakwaszenie organizmu? Organizm każdego dnia produkuje tzw. odpady kwasowe (cholesterol, […]


Źródło wszystkich białek, których potrzebuje nasz organizm – jarmuż i inne zielone warzywa liściaste
Nowotwory epigenetyczne, popromienne i środowiskowe

Naszym głównym celem jest poprawa życia i zdrowia ludzi, poprzez szerzenie koncepcji alkalicznego i zdrowego stylu życia. Znajdziesz u nas informacje o odkwaszaniu organizmu, przepisy na smaczne i zdrowe dania oraz suplementy i inne produkty wspierające alkaliczny styl życia.

Kategorie

  • Cukrzyca
  • dieta
  • Emocje
  • Inne choroby
  • minerały
  • Otyłość
  • Pokarm
  • promocja zdrowia
  • Przepisy
  • Rak
  • Sklep Cud pH
  • Substancje lecznicze
  • Sukcesy
  • Wirusy

Naszym głównym celem jest poprawa życia i zdrowia ludzi, poprzez szerzenie koncepcji alkalicznego i zdrowego stylu życia. Znajdziesz u nas informacje o odkwaszaniu organizmu, przepisy na smaczne i zdrowe dania oraz suplementy i inne produkty wspierające alkaliczny styl życia.

Ostatnie wpisy

  • Bób – właściwości i możliwości wykorzystania w kuchni
  • Dieta alkaliczna a wyjazdy wakacyjne
  • Przepisy na soki z warzyw i owoców
  • Zioła, które warto zbierać w czerwcu

KONTAKT

CUD PH s.c.
Grzybowska 87
00-844 Warszawa

Email: biuro@cudph.pl
www.cudph.pl

Wykonanie : Strony Internetowe Białystok Dr Pixel

Pracujemy nad wdrożeniem sklepu online - prosimy nie składać zamówień. Zamówienia nie będą realizowane Dismiss

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.Zamknij