Cud pH
  • Alkaline 16 Greens 220 g
  • Alkaline 16 Greens saszetki
  • PuripHy zasadowe krople 60 ml
  • PuripHy zasadowe krople 30 ml
  • pHour Salts 450 g
  • pHour Salts saszetki
  • pHour Salts kapsułki
  • pHlush saszetki
  • Liquid ChloropHeal – chlorofil w płynie
  • Chlorophyll – spray chlorofil z miętą
  • Omega Gold – mieszanka olejów
  • Zasadowy zestaw startowy
  • Alkaliczny jonizator wody
  • Wyciskarka wolnoobrotowa Greenzyme
  • Facebook
Cud pH
  • ZASADOWA BAZA WIEDZY
    • Alfabetyczny spis artykułów
    • Tabela Żywności Zasadowej
    • Historie Pozytywnych Zmian
    • Zasadowe Przepisy
    • Książki i Poradniki
    • Odkwaszanie Organizmu
    • Zakwaszenie organizmu: jak sprawdzić?
    • Objawy zakwaszenia
      • Cukrzyca
      • Otyłość
      • Rak
      • Inne choroby
    • Najczęściej czytane
  • ZASADOWE SUPLEMENTY
    • Alkaline 16 Greens
    • PuripHy
    • ChloropHeal
    • pHlush
    • pHour Salts
    • Omega Gold
    • SKLEP Z SUPLEMENTAMI
  • KIM JESTEŚMY?
    • Nasz Zespół
    • Nasze Wartości
    • Nasze Doświadczenie
  • KONTAKT
  • SKLEP
    • Moje konto
  • 0 produktów0.00 zł
Substancje lecznicze

Warzywa i owoce o działaniu alkalizującym

16 listopada 2015
Warzywa i owoce o działaniu alkalizującym
W jaki sposób dostarczyć organizmowi porcję zielonych warzyw w 30 sekund? Dowiedz się tutaj!

Czy wiesz, jakie korzyści niesie ze sobą jedzenie kolorowych owoców i warzyw np.:

  • fioletowego kalafiora,

  • czerwonej kapusty,

  • fioletowego jarmużu,

  • bakłażana,

  • fioletowego bakłażana,

  • czerwonej cebuli,

  • jagód acai,

  • czarnych porzeczek,

  • fioletowej salsefii,

  • jeżyn,

  • jagód,

  • winogron,

  • śliwek

  • suszonych śliwek?

Wymienione wyżej produkty wpływają korzystnie dla ochrony i prawidłowego funkcjonowania przewodu moczowego, pamięci metabolicznej i kwasów dietetycznych. Ponadto spowalniają procesy starzenia i wspomagają zdrowie płuc. Ich regularne spożycie obniża ryzyko niektórych nowotworów.

Owoce i warzywa w odcieniach niebieskości i fioletów zawierają w sobie prozdrowotne flawonoidy, związki fitochemiczne i inne przeciwutleniacze buforujące nadmiar kwasów metabolicznych i dietetycznych.

Niebieskie i fioletowe warzywa i owoce zawierają alkalizujące składniki odżywcze takie jak: luteina, zeaksantyna, resweratrol, błonnik, flawonoidy, kwas elagowy czy kwercetyna.

Wspierają one:

  • ogólny stan organizmu,

  • obniżają poziom cholesterolu,

  • wspomagają aktywność systemu immunologicznego,

  • wspierają zdrową alkalizację produktów spożywczych i płynów,

  • poprawiają wchłanialność wapnia i innych minerałów,

  • buforują wszystkie kwasy przyczyniające się do powstawania stanów zapalnych,

  • zapobiegają oraz redukują przyrost guzów,

  • wykazują działanie antykarcynogenne w przewodzie pokarmowym,

  • redukują działanie kwasów wywołujących powstawanie komórek rakowych.

W szczególności jagody zawierają duże ilości alkalizujących witamin i składników mineralnych takich jak kwas foliowy, potas czy błonnik.

Substancje odżywcze zawarte w alkalizujących owocach i warzywach w odcieniach niebieskości i fioletu

Indole – Dobrym źródłem tych substancji są fioletowy kalafior czy czerwona kapusta. Warzywa kapustne oparte na związkach siarki mogą spowalniać metabolizm substancji rakotwórczych oraz kwasów metabolicznych i dietetycznych. Najwięcej indoli pozostaje w warzywach podczas procesu ich parowania (gotowanie na parze).

Kwas elagowy – Jego dobrym źródłem są fioletowe i niebieskie jagody. Zawarte w nich substancje fitochemiczne minimalizują negatywny wpływ kwasów w estrogenach, który może powodować wzrost komórek nowotworu sutka. Dlatego zawsze warto mieć jagody pod ręką, czy to świeżę czy zamrożone.

Antocyjany – Są zawarte np. w czerwonej kapuście, bakłażanach, winogronach czy jagodach. Te przeciwutleniacze poprawiają funkcje i równowagę mózgu. Ponadto redukują kwasy metaboliczne i dietetyczne, które są przyczyną nowotworów, udarów i chorób serca. Dlatego warto od czasu do czasu pokusić się o zrobienie sałatki z kapusty, koktajlu z jagód i winogron czy pieczonego bakłażana.

jak odkwasić organizmodkwaszanie organizmuowocewarzywa

Related Posts

Dieta alkaliczna a wyjazdy wakacyjne

Dieta alkaliczna a wyjazdy wakacyjne

W jaki sposób dostarczyć organizmowi porcję zielonych warzyw w 30 sekund? Dowiedz się tutaj! Urlopy i inne wyjazdy mogą być niemałym wyzwaniem dla osób będących na diecie, na przykład diecie alkalicznej. W tym czasie trudno oprzeć się wakacyjnym pokusom żywieniowym. Dobra wiadomość jest taka, że […]

Choroby wywołane zakwaszeniem: wrzody dwunastnicy i żołądka, wyczerpanie, wypadanie włosów

Choroby wywołane zakwaszeniem: wrzody dwunastnicy i żołądka, wyczerpanie, wypadanie włosów

W jaki sposób dostarczyć organizmowi porcję zielonych warzyw w 30 sekund? Dowiedz się tutaj! Zaburzenie równowagi pH może objawiać się na najróżniejsze sposoby. Przewlekłe zakwaszenie przyczynia się do pojawienia się licznych chorób i dolegliwości, m.in. choroby wrzodowej, wyczerpania, wypadania włosów. Wrzody dwunastnicy i żołądka Choroba […]

Jakie właściwości ma groszek cukrowy?

Jakie właściwości ma groszek cukrowy?

W jaki sposób dostarczyć organizmowi porcję zielonych warzyw w 30 sekund? Dowiedz się tutaj! Jest niskokaloryczny, zawiera wiele cennych składników, w XVII wieku gościł na królewskich stołach, a dwieście lat później stał się bohaterem przełomowych badań dotyczących genetyki i krzyżowania roślin. To właśnie on – […]


Dlaczego aplikujesz na skórę trujące substancje?
Czy chemioterapia wpływa na funkcje mózgu?

Naszym głównym celem jest poprawa życia i zdrowia ludzi, poprzez szerzenie koncepcji alkalicznego i zdrowego stylu życia. Znajdziesz u nas informacje o odkwaszaniu organizmu, przepisy na smaczne i zdrowe dania oraz suplementy i inne produkty wspierające alkaliczny styl życia.

Kategorie

  • Cukrzyca
  • dieta
  • Emocje
  • Inne choroby
  • minerały
  • Otyłość
  • Pokarm
  • promocja zdrowia
  • Przepisy
  • Rak
  • Sklep Cud pH
  • Substancje lecznicze
  • Sukcesy
  • Wirusy

Naszym głównym celem jest poprawa życia i zdrowia ludzi, poprzez szerzenie koncepcji alkalicznego i zdrowego stylu życia. Znajdziesz u nas informacje o odkwaszaniu organizmu, przepisy na smaczne i zdrowe dania oraz suplementy i inne produkty wspierające alkaliczny styl życia.

Ostatnie wpisy

  • Bób – właściwości i możliwości wykorzystania w kuchni
  • Dieta alkaliczna a wyjazdy wakacyjne
  • Przepisy na soki z warzyw i owoców
  • Zioła, które warto zbierać w czerwcu

KONTAKT

CUD PH s.c.
Grzybowska 87
00-844 Warszawa

Email: biuro@cudph.pl
www.cudph.pl

Wykonanie : Strony Internetowe Białystok Dr Pixel

Pracujemy nad wdrożeniem sklepu online - prosimy nie składać zamówień. Zamówienia nie będą realizowane Dismiss

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.Zamknij