Cud pH
  • Alkaline 16 Greens 220 g
  • Alkaline 16 Greens saszetki
  • PuripHy zasadowe krople 60 ml
  • PuripHy zasadowe krople 30 ml
  • pHour Salts 450 g
  • pHour Salts saszetki
  • pHour Salts kapsułki
  • pHlush saszetki
  • Liquid ChloropHeal – chlorofil w płynie
  • Chlorophyll – spray chlorofil z miętą
  • Omega Gold – mieszanka olejów
  • Zasadowy zestaw startowy
  • Alkaliczny jonizator wody
  • Wyciskarka wolnoobrotowa Greenzyme
  • Facebook
Cud pH
  • ZASADOWA BAZA WIEDZY
    • Alfabetyczny spis artykułów
    • Tabela Żywności Zasadowej
    • Historie Pozytywnych Zmian
    • Zasadowe Przepisy
    • Książki i Poradniki
    • Odkwaszanie Organizmu
    • Zakwaszenie organizmu: jak sprawdzić?
    • Objawy zakwaszenia
      • Cukrzyca
      • Otyłość
      • Rak
      • Inne choroby
    • Najczęściej czytane
  • ZASADOWE SUPLEMENTY
    • Alkaline 16 Greens
    • PuripHy
    • ChloropHeal
    • pHlush
    • pHour Salts
    • Omega Gold
    • SKLEP Z SUPLEMENTAMI
  • KIM JESTEŚMY?
    • Nasz Zespół
    • Nasze Wartości
    • Nasze Doświadczenie
  • KONTAKT
  • SKLEP
    • Moje konto
  • 0 produktów0.00 zł
dieta

Praktyczne rady dotyczące wyciskania soków

1 stycznia 2019
Praktyczne rady dotyczące wyciskania soków
W jaki sposób dostarczyć organizmowi porcję zielonych warzyw w 30 sekund? Dowiedz się tutaj!

Jesteś miłośnikiem świeżo wyciskanych soków owocowo-warzywnych? A może słyszałeś o nich wiele dobrego i chcesz się przestawić z soków sklepowych na soki domowe? W obu przypadkach warto poznać porady i triki na wyciskanie soków po to, by z warzyw i owoców „wycisnąć” to, co najlepsze.

Praktyczne porady na pyszne i zdrowe soki

  • Soki najlepiej wypijać zaraz po przyrządzeniu. Można je przechowywać w lodóce najdłużej jeden dzień.
  • Owoce i warzywa warto wyciskać w miarę możliwości razem z dokładnie umytą skórką, gdyż często zawiera ona ważne substancje czynne. Jest jednak jeden warunek – rośliny nie mogą być opryskiwane.
  • Jabłka powinno wyciskać się razem z gniazdami nasiennymi (bez pestek), gdyż zawierają one dużo pektyn. Pestki należy wcześniej usunąć, gdyż zawierają one trujące cyjanidy (kwas pruski).
  • Nie dodawaj do soku liści rabartaru i natki marchewki – są one trujące.
  • Kolejność wyciskania warzyw i owoców też jest ważna. Najpierw miksuje się miękkie, a potem twardsze gatunki, na przykład najpierw pomidory, potem papaje, na końcu jabłka.
  • Aby włókna i nasiona nie przeszkadzały w zmiksowanym soku, przecieramy go przez gęste sitko.
  • Warto dodawać marchew do soków owocowo-warzywnych, ponieważ wzmacnia ich smak.
  • Najlepiej wyciskać sok tylko z dojrzałych sezonowych owoców i warzyw.
  • Niewielka dolewka soku z cytryny zwiększy wartość witaminową mieszanego soku, a jednocześnie pozwoli mu zachować kolor.
  • Z owoców cytrusowych, takich jak cytryny, pomarańcze czy limonki, uzyska się więcej soku, jeśli przed wyciśnięciem poturla się je, uciskając płaską dłonią.
  • Chcesz podkręcić smak warzywnych soków? Dodaj do nich pieprz i sól.
  • Do soków warzywnych warto dodać niewielką ilość wartościowego oleju, np. oliwy z oliwek, oleju lnianego, oleju kokosowego. Dzięki temu drobnemu zabiegowi, witaminy rozpuszczalne w tłuszczach mogą zostać wchłonięte przez organizm.
  • Egzotyczne przyprawy, takie jak imbir, nadają koktajlom owocowo-warzywnym nie tylko fantazyjną nutę, lecz mają dodatkowe działanie zdrowotne.

Przeczytaj również 3 przepisy na soki na każdą porę roku.

Porady pochodzą z książki Zdrowe odkwaszanie.

soki świeżo wyciskanewyciskanie sokówzdrowe soki

Olej lniany – właściwości i zastosowanie
Przepis na najprostsze alkalizujące musli

Naszym głównym celem jest poprawa życia i zdrowia ludzi, poprzez szerzenie koncepcji alkalicznego i zdrowego stylu życia. Znajdziesz u nas informacje o odkwaszaniu organizmu, przepisy na smaczne i zdrowe dania oraz suplementy i inne produkty wspierające alkaliczny styl życia.

Kategorie

  • Cukrzyca
  • dieta
  • Emocje
  • Inne choroby
  • minerały
  • Otyłość
  • Pokarm
  • promocja zdrowia
  • Przepisy
  • Rak
  • Sklep Cud pH
  • Substancje lecznicze
  • Sukcesy
  • Wirusy

Naszym głównym celem jest poprawa życia i zdrowia ludzi, poprzez szerzenie koncepcji alkalicznego i zdrowego stylu życia. Znajdziesz u nas informacje o odkwaszaniu organizmu, przepisy na smaczne i zdrowe dania oraz suplementy i inne produkty wspierające alkaliczny styl życia.

Ostatnie wpisy

  • Bób – właściwości i możliwości wykorzystania w kuchni
  • Dieta alkaliczna a wyjazdy wakacyjne
  • Przepisy na soki z warzyw i owoców
  • Zioła, które warto zbierać w czerwcu

KONTAKT

CUD PH s.c.
Grzybowska 87
00-844 Warszawa

Email: biuro@cudph.pl
www.cudph.pl

Wykonanie : Strony Internetowe Białystok Dr Pixel

Pracujemy nad wdrożeniem sklepu online - prosimy nie składać zamówień. Zamówienia nie będą realizowane Dismiss

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.Zamknij