Dieta alkaliczna a odchudzanie: Peter schudł ponad 11 kg i przestał miewać migreny

Wiadomość przesłana do dr Roberta O. Younga:

„Szanowny doktorze Young,

Byłem wegetarianinem przez 3 lata zanim odkryłem jonizowaną, alkaliczną wodę Cud pH.

Zostałem wegetarianinem będąc jeszcze w college’u w 1971 i od zawsze uważałem siebie za osobę raczej zdrową. Zacząłem wtedy dietę makrobiotyczną, a lata później zostałem laktowegetarianinem. Jadłem produkty nabiału, ale żadnego mięsa. Przez 35 lat doskwierały mi migreny i miałem lekką nadwagę. Miałem świadomość, że aby móc cieszyć się pełnym zdrowiem, w mojej układance czegoś brakuje, nie wiedziałem tylko czego. Przejście na wegetarianizm obejmujący gotowane jedzenie to mały krok w kierunku zdrowia. Kiedy człowiek zaczyna jeść tylko surowe pokarmy robi w tym zdrowym kierunku dziesięć olbrzymich susów.

Zazwyczaj ludzie idą po zdrowie małymi kroczkami – to dobrze, tylko dlaczego potem dziwią się, że wciąż chorują. Parę lat temu, ktoś przedstawił mi ideę bilansowania pH naszego organizmu poprzez picie jonizowanej alkalicznej wody.

Książka „Próbowałam już tylu diet… Przełomowy Program Uzdrawiający” doktora Roberta O. Younga otworzyła mi oczy. Natychmiast zdałem sobie sprawę, że jego filozofia, to jedna z najbardziej niesamowitych rzeczy, jakie odkryłem w moim życiu.

Nie ma rzeczy bardziej ważnej dla organizmu od wody, a nie ma lepszej wody od jonizowanej wody. Żadna inna nie może się z nią w ogóle równać.

Pierwszą linią obrony przeciwko chorobom jest odpowiednio nawodniony organizm. Przyswojenie tego zdania, a wkrótce potem odkrycie jonizowanej wody Cud pH to dwie najważniejsze lekcje o zdrowiu, jakie były mi dane. Zacząłem pić alkaliczną wodę każdego dnia, a do swojej diety dołączyłem więcej surowych alkalicznych pokarmów.

W przeciągu 3 miesięcy schudłem ponad 11 kg, a przykre doświadczenia z migrenami odeszły w zapomnienie. Co raz więcej ludzi jest dzisiaj świadomych, że niektóre pokarmy zawierają toksyczne kwasowe enzymy, dlatego uczą się jak odpowiednio nawodnić swój organizm i zacząć jeść więcej surowych posiłków w ramach wyzwań zdrowotnych, które sami sobie stawiają. Dzięki przejściu na takie odżywianie oraz dzięki piciu około litra wody na każde 13 kg masy ciała, czuję się dziś jakbym z powrotem miał 20 lat.

Przez ostatnie kilka lat dowiedziałem się, że nasz organizm jest w stanie wyleczyć się z każdej choroby. Dlatego, jeżeli jesteś chory, jest tak, ponieważ przyzwoliłeś sobie na pozostanie chorym. Będąc dokładnym, nie chodzi o to, co jemy, ale o to, co organizm robi ze składnikami odżywczymi, które wchodzą w skład pokarmów – niektóre nie nadają się do leczenia.

Nadmierne zakwaszenie, czyli stan, kiedy pH naszego organizmu nie jest zrównoważone, to źródło wszelkich chorób. Jeżeli chodzi o porady lekarskie, nie liczcie na mnie. Wszystko, co tyczy się medycyny powinno pozostać między Tobą a Twoim doktorem. Nie jestem formalnie przeszkolonym pracownikiem służby zdrowia, ani też żadnym specjalistą w zakresie odżywiania.

To, co wiem o zdrowiu pochodzi z książek, doświadczeń oraz rozmów z innymi. Nie oferuję żadnych porad lekarskich, ale raczej przewodnictwo w zakresie zdrowia i moje osobiste przemyślenia. Dlaczego nie wiem nic o medycynie? Ponieważ medycyna nie prowadzi do zdrowia. Schudłem ponad 11 kg, przestałem miewać migreny, odwróciłem mój cykl starzenia się oraz odmłodziłem moje ciało na poziomie komórkowym.

To wszystko zawdzięczam diecie bogatej w bardziej alkaliczne surowe jedzenie oraz piciu alkalicznej wody o wysokim pH. Tę informację uzyskałem dzięki lekturze książek doktora Roberta O. Younga.

Ludzki organizm jest zdolny wyleczyć się samemu ze wszystkich chorób. Jedyne, czego potrzebujemy to regularna nawadnianie, alkalizacja i detoksyfikacja organizmu. Pytanie – jak to zrobić? Odpowiedzią jest prosty protokół: jonizowana woda, zielone sproszkowane warzywa, surowe pokarmy, trening fizyczny i pozytywne nastawienie.

Wyobraźcie sobie, że ten protokół działa za każdym razem, gdy ktoś go próbuje. Za każdym razem stosując się do tych zaleceń, otrzymujemy pełne zdrowie.

Peter Goodgold”

You may also like...