Skóra jest jedną z czterech dróg wydalania z organizmu produktów przemiany materii i kwasów metabolicznych. Trzy pozostałe drogi to: oddychanie, oddawanie moczu i defekacja. Osobiście, uważam skórę za trzecią nerkę.
Kiedy kwasy są usuwane przez układ limfatyczny za pośrednictwem gruczołów potowych skóry, mogą pojawić się dolegliwości, takie jak zaczerwienienia, białe lub brązowe kropki, wysypka, odbarwienia, ból, problemy z pigmentacją, wyprysk, a nawet – czerniak, złośliwy rak skóry.
Dlaczego?
Dlatego, że kwasy metaboliczne mogą poparzyć lub zniszczyć komórki skóry, prowadząc do szeregu problemów zdrowotnych.
Odpowiednie nawodnienie organizmu alkalicznymi płynami pomaga rozcieńczyć kwasy metaboliczne i zredukować ryzyko podrażnień skóry i powstawania zmian nowotworowych.
Program Cud pH skupia się na podtrzymywaniu delikatnej równowagi alkalicznego pH płynów ustrojowych, tym samym przyczyniając się do ochrony największego z narządów organizmu, czyli – skóry.
Poniższy tekst to dobrowolne świadectwo, będące opisem tego, co może się stać ze zmianami skórnymi, gdy zaczniesz odtruwanie i alkalizowanie płynów ustrojowych.
„Drogi doktorze Young,
Przez cztery lata cierpiałam na wysypkę, która pokrywała całe moje dłonie i nadgarstki.
Byłam u trzech dermatologów, wydałam tysiące dolarów na suplementy, tylko po to, by ostatecznie (po biopsji) usłyszeć od nich, że prawdopodobnie mam jakieś wewnętrzne zapalenie i nie są w stanie mi pomóc.
Straciłam 7 kilogramów, ponieważ myślałam, że mam alergię na wszystkie pokarmy, które do tej pory jadłam – z wyjątkiem warzyw. Poprosiłam o wsparcie moją grupę modlitewną, bo bardzo obawiałam się utraty pracy.
Przypomniałam sobie, że odczułam kiedyś chwilową ulgę dzięki zastosowaniu proteolitycznych enzymów, dlatego sięgnęłam po kolejną buteleczkę i zaczęłam przyjmować enzymy trawienne.
Dopiero po pewnym czasie zrozumiałam, co powinnam zrobić. Rozwiązanie było proste – musiałam zacząć jeść surowe warzywa!
Naszła mnie nieodparta ochota na fioletową kapustę i zielone papaje, dlatego zaczęłam je jeść i dołączać te i inne warzywa do każdego posiłku, który spożywałam. Mój organizm domagał się kapusty do tego stopnia, że zaczęłam wozić jej główki w samochodzie jako przekąskę, zwłaszcza, gdy musiałam wyjechać w dalszą podróży.
W ciągu tygodnia, zauważyłam, że wysypka zaczyna ustępować. W ciągu dwóch miesięcy, po wysypce nie było ani śladu!
Nabyłam kopię Waszej książki, ale dopiero po fakcie zorientowałam się, że to właśnie decyzja o przejściu na dietę, składającą się wyłącznie z surowych warzyw, zaważyła na moim powrocie do zdrowia. Teraz namawiam wszystkich znajomych do sięgnięcia po tę książkę i jedzenia surowych warzyw; wiem, że dzięki temu, również oni będą mogli odzyskać zdrowie.
Dziękuję, doktorze Young!
Joan Kapp”