Dr Robert O. Young, twórca diety zasadowej, ogłosił kilka lat temu wyniki swoich obserwacji. Ich rezultaty są ogromnym zaskoczeniem dla naukowców i stanowią prawdziwą rewolucję w dietetyce.
Coraz więcej ludzi ma zakwaszony organizm. Narastający problem we współczesnym społeczeństwie.
W dzisiejszym, szybko rozwijającym się świecie, bardzo trudno zachować zdrowie i dobrą kondycję. Spożywamy wysoko przetworzoną żywność, oddychamy zanieczyszczonym powietrzem, zażywamy mnóstwo leków, które są wynikiem syntezy chemicznej w laboratorium. Na dodatek każdego dnia nieustannie towarzyszy nam stres. To wszystko sprawia, że stajemy się coraz słabsi i zapadamy na wiele chorób.
Niewiele osób zdaje sobie sprawę, że wyżej wymienione czynniki powodują zakwaszenie organizmu, a to z kolei przyczynia się do powstawania w organizmie przewlekłego stanu zapalnego i w konsekwencji między innymi do chorób serca, udarów mózgu, cukrzycy. Co zatem robić? Jak ochronić siebie i swoją rodzinę przed poważnymi konsekwencjami niezdrowego trybu życia?
Woda alkaliczna odtruwa organizm i wzmacnia jego odporność.
Nasz organizm jest przystosowany do tego, by szybko i sprawnie pozbywać się szkodliwych substancji. Jednak, gdy jest ich zbyt dużo, przestaje sobie radzić z tym zadaniem. Skutkuje to niebezpiecznym dla zdrowia i życia nagromadzeniem ich w komórkach ciała. Niezależni badacze, przez lata dowiedli, że istnieje prosty sposób na to, by pomóc swojemu organizmowi w oczyszczaniu się ze szkodliwych substancji.
Jest nim picie alkalicznej wody, która bogata w elektrony wspomaga naturalne procesy odnowy komórek organizmu. Alkaliczna woda może popłynąć z kranu w Twoim domu. Wystarczy, że zamontujesz w nim jonizator wody. Taka woda naprawdę oczyszcza.
Udowodniono, że chroni ona ludzkie DNA przed uszkodzeniem oksydacyjnym. Dr Robert O. Young zaleca swoim pacjentom spożywanie alkalicznej wody. Wśród osób, które ją piją, zuważył znaczną poprawę stanu zdrowia. Odkwaszony organizm szybciej się oczyszcza i zyskuje siły do walki z zanieczyszczeniami pochodzącymi z wysoko przetworzonego jedzenia oraz środowiska.