Cud pH
  • Alkaline 16 Greens 220 g
  • Alkaline 16 Greens saszetki
  • PuripHy zasadowe krople 60 ml
  • PuripHy zasadowe krople 30 ml
  • pHour Salts 450 g
  • pHour Salts saszetki
  • pHour Salts kapsułki
  • pHlush saszetki
  • Liquid ChloropHeal – chlorofil w płynie
  • Chlorophyll – spray chlorofil z miętą
  • Omega Gold – mieszanka olejów
  • Zasadowy zestaw startowy
  • Alkaliczny jonizator wody
  • Wyciskarka wolnoobrotowa Greenzyme
  • Facebook
Cud pH
  • ZASADOWA BAZA WIEDZY
    • Alfabetyczny spis artykułów
    • Tabela Żywności Zasadowej
    • Historie Pozytywnych Zmian
    • Zasadowe Przepisy
    • Książki i Poradniki
    • Odkwaszanie Organizmu
    • Zakwaszenie organizmu: jak sprawdzić?
    • Objawy zakwaszenia
      • Cukrzyca
      • Otyłość
      • Rak
      • Inne choroby
    • Najczęściej czytane
  • ZASADOWE SUPLEMENTY
    • Alkaline 16 Greens
    • PuripHy
    • ChloropHeal
    • pHlush
    • pHour Salts
    • Omega Gold
    • SKLEP Z SUPLEMENTAMI
  • KIM JESTEŚMY?
    • Nasz Zespół
    • Nasze Wartości
    • Nasze Doświadczenie
  • KONTAKT
  • SKLEP
    • Moje konto
  • 0 produktów0.00 zł
Pokarm

Szynka, hot-dogi i hamburgery zwiększają ryzyko nowotworów

30 listopada 2015
Szynka, hot-dogi i hamburgery zwiększają ryzyko nowotworów
W jaki sposób dostarczyć organizmowi porcję zielonych warzyw w 30 sekund? Dowiedz się tutaj!

Rodzice, którzy pakują swoim dzieciom do szkoły kanapki z toksyczną, przetworzoną i zakwaszającą szynką czy salami znacząco podnoszą ryzyko, że ich dzieci zachorują w przyszłości na raka. Tezę tę potwierdza Światowa Fundacja na rzecz Wykrywania Nowotworów.

Przekonujące dowody, które przedstawia fundacja, jednoznacznie wskazują na to, że przetworzone mięso pełne zakwaszających azotanów i azotynów (szynka, parówki, boczek, hamburgery) zwiększa ryzyko nowotworów jelita.

„Zamiast wysoce przetworzonych, toksycznych i zakwaszających mięs, serów, drobiu i ryb rodzice powinni wybierać alkalizujące zielone owoce i warzywa oraz zboże o niskim poziomie kwasów np. ziarna gryki, prosa czy quinoa” twierdzi dr Robert O. Young.

Dr Young zaleca, aby z diety dzieci wyeliminować wszelkie białka pochodzenia zwierzęcego, ponieważ jedząc je, dzieci przyzwyczajają się do złej, zakwaszającej organizm diety.

„Szynka i kanapki z salami kształtują w dzieciach niezdrowe nawyki, które znacząco podwyższają ryzyko zachorowania na nowotwory w przyszłości. Kwasy zawarte w mięsie (np. moczowy, siarkowy, fosforowy, azotowy) mogą powodować raka jeśli nie są wydalane przez organizm” stwierdza dr R. O. Young.

„Jeśli dzieci spożywają przetworzone mięso zarówno w domu, jak i w szkole to jedzą go zdecydowanie za dużo” stwierdza Marni Craze, kierownik do spraw edukacji dzieci w Fundacji na Rzecz Wykrywania Nowotworów. „Najlepiej byłoby, gdyby dzieci nie miały do czynienia z taką żywnością lub spożywały ją tylko okazjonalnie”.

Przetworzone produkty mięsne i przekąski wydają się rodzicom wygodną opcją, szczególnie jeśli na co dzień brakuje czasu na przyrządzanie zrównoważonych posiłków.

Tak zwany zdrowy „suchy prowiant” jest wygodny dla dzieci a przy tym łatwy do przygotowania dla rodziców. Bardzo prosto i szybko można przygotować alkaliczny posiłek dla swoich pociech.

„Wystarczy wprowadzić do kanapek warzywa. Będzie się to wliczało do 1 z 5 porcji warzyw jaką dziennie powinniśmy spożyć. Ponadto zamiast napoju gazowanego zapakujmy naszym dzieciom 100% sok owocowy. To będą już 2 z 5 porcji owoców i warzyw, które powinny znaleźć się w naszej diecie” mówi Craze.

Dr Robert O. Young zaleca ograniczenie całkowitego spożycia białka do nie więcej niż 20 g dziennie, przy czym idealny dzienny poziom spożycia białka to 5 g. Dr Young sugeruje także, że spożywane przez nas białko powinno być pochodzenia roślinnego, a nie zwierzęcego, np. nasiona konopi, brokuły, awokado.

Dr Young mówi, że: „spożywanie białka pochodzenia zwierzęcego nie tylko wywołuje zaparcia, ale też niszczy delikatny system kosmków jelitowych znajdujących się w jelicie cienkim. Tworzy się wtedy doskonałe środowisko dla rozwoju cukrzycy oraz zwiększa się ryzyko zachorowania na raka jelita grubego”.


Zakwaszenie oceanów jest zagrożeniem dla życia na ziemi
Elaine znalazła swój sposób na odchudzanie – Ty też możesz

Naszym głównym celem jest poprawa życia i zdrowia ludzi, poprzez szerzenie koncepcji alkalicznego i zdrowego stylu życia. Znajdziesz u nas informacje o odkwaszaniu organizmu, przepisy na smaczne i zdrowe dania oraz suplementy i inne produkty wspierające alkaliczny styl życia.

Kategorie

  • Cukrzyca
  • dieta
  • Emocje
  • Inne choroby
  • minerały
  • Otyłość
  • Pokarm
  • promocja zdrowia
  • Przepisy
  • Rak
  • Sklep Cud pH
  • Substancje lecznicze
  • Sukcesy
  • Wirusy

Naszym głównym celem jest poprawa życia i zdrowia ludzi, poprzez szerzenie koncepcji alkalicznego i zdrowego stylu życia. Znajdziesz u nas informacje o odkwaszaniu organizmu, przepisy na smaczne i zdrowe dania oraz suplementy i inne produkty wspierające alkaliczny styl życia.

Ostatnie wpisy

  • Bób – właściwości i możliwości wykorzystania w kuchni
  • Dieta alkaliczna a wyjazdy wakacyjne
  • Przepisy na soki z warzyw i owoców
  • Zioła, które warto zbierać w czerwcu

KONTAKT

CUD PH s.c.
Grzybowska 87
00-844 Warszawa

Email: biuro@cudph.pl
www.cudph.pl

Wykonanie : Strony Internetowe Białystok Dr Pixel

Pracujemy nad wdrożeniem sklepu online - prosimy nie składać zamówień. Zamówienia nie będą realizowane Dismiss

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.Zamknij