Cud pH
  • Alkaline 16 Greens 220 g
  • Alkaline 16 Greens saszetki
  • PuripHy zasadowe krople 60 ml
  • PuripHy zasadowe krople 30 ml
  • pHour Salts 450 g
  • pHour Salts saszetki
  • pHour Salts kapsułki
  • pHlush saszetki
  • Liquid ChloropHeal – chlorofil w płynie
  • Chlorophyll – spray chlorofil z miętą
  • Omega Gold – mieszanka olejów
  • Zasadowy zestaw startowy
  • Alkaliczny jonizator wody
  • Wyciskarka wolnoobrotowa Greenzyme
  • Facebook
Cud pH
  • ZASADOWA BAZA WIEDZY
    • Alfabetyczny spis artykułów
    • Tabela Żywności Zasadowej
    • Historie Pozytywnych Zmian
    • Zasadowe Przepisy
    • Książki i Poradniki
    • Odkwaszanie Organizmu
    • Zakwaszenie organizmu: jak sprawdzić?
    • Objawy zakwaszenia
      • Cukrzyca
      • Otyłość
      • Rak
      • Inne choroby
    • Najczęściej czytane
  • ZASADOWE SUPLEMENTY
    • Alkaline 16 Greens
    • PuripHy
    • ChloropHeal
    • pHlush
    • pHour Salts
    • Omega Gold
    • SKLEP Z SUPLEMENTAMI
  • KIM JESTEŚMY?
    • Nasz Zespół
    • Nasze Wartości
    • Nasze Doświadczenie
  • KONTAKT
  • SKLEP
    • Moje konto
  • 0 produktów0.00 zł
Pokarm

Mięso – zakwaszająca śmierć

21 marca 2016
Mięso – zakwaszająca śmierć
W jaki sposób dostarczyć organizmowi porcję zielonych warzyw w 30 sekund? Dowiedz się tutaj!

Najnowsze badania wykazują, że przetworzone mięso działa silnie zakwaszająco, przez co jest śmiertelnie niebezpieczne dla ludzkiego zdrowia.

The World Cancer Research Fund niedawno zakończyła szczegółowy przegląd badań klinicznych obejmujący ponad 7000 powiązań pomiędzy dietą a rozwojem nowotworów.

Wynik badań jest co najmniej przerażający. Okazuje się, że przetwory mięsne są śmiertelnie niebezpieczne dla ludzi. Konsumenci powinni natychmiast zaprzestać ich kupowania i spożywania.

O jakie rodzaje mięsa chodzi? Przede wszystkim o:

  • bekon
  • kiełbasę
  • parówki
  • mięsa pakowane
  • pepperoni
  • salami
  • wszelkie rodzaje mięs, które znajdziemy w produktach mrożonych

Przetworzone mięso jest zazwyczaj produkowane z użyciem rakotwórczego azotanu sodu. Środek ten jest stosowany przede wszystkim po to, aby mięso miało ładny kolor – żeby po zapakowaniu wyglądało świeżo i zachęcająco.

Ponadto do przetworzonego mięsa dodaje się też glutaminian sodu, który nadaje pikantnego smaku. Jest to niebezpieczna toksyna, której spożycie może skutkować między innymi zaburzeniami neurologicznymi (bóle głowy, migrena a nawet Alzheimer), utratą apetytu czy otyłością.

Azotan sodu jest ściśle powiązany z wytwarzaniem się w ludzkim organizmie śmiertelnie niebezpiecznych, rakotwórczych nitrozoamin. Spożywając duże ilości pożywienia z tym środkiem chemicznym, ryzyko zapadnięcia na nowotwór zwiększa się kilkukrotnie.

Badania przeprowadzone w 2005 roku przez badaczy z Uniwersytetu Hawajskiego nie pozostawiają złudzeń. Naukowcy udowodnili, że jedzenie przetworów mięsnych zwiększa ryzyko zachorowania na raka trzustki aż o 67%, zaś na raka jelita grubego o 50%.

Wyniki są przerażające. Zwłaszcza, kiedy weźmiemy pod uwagę fakt, że ponad 70% społeczeństwa regularnie spożywa mięso.

Poniżej przykładowa lista produktów mięsnych, których zdecydowanie lepiej jest unikać:

  • wołowina
  • bekon
  • boczek
  • kiełbasa
  • pepperoni
  • parówki
  • wszelkie mięso kanapkowe
  • wszelkie przetwory wieprzowe
  • wszelkie przetwory mrożone z zawartością mięsa oraz mięsa mrożone
  • mięso puszkowane
  • produkty garmażeryjne nadziewane mięsem
  • mięso drobiowe

Skoro mięso jest tak bardzo niebezpieczne to dlaczego pozwala się na jego sprzedaż?

Dlatego, że interesy przemysłu spożywczego zawsze były ważniejsze od prozdrowotnych regulacji rządowych.

Rząd Stanów Zjednoczonych starał się wprowadzić zakaz stosowania azotanu sodu już w latach 70 XX wieku, jednak lobbystom udało się przekonać ludzi, że substancja ta jest rzekomo „bezpieczna”.

Dziś ogromny wpływ na przemysł spożywczy wywierają ogromne korporacje. Niebezpieczne substancje są świadomie dodawane do produktów spożywczych i kosmetycznych, jednak nikt nie informuje o tym konsumentów.

Jak uniknąć niebezpieczeństwa związanego z przetworami mięsnymi?

  • Przede wszystkim należy czytać etykiety produktów, które chcemy kupić. Nie kupuj nic, co w składzie ma azotan sodu i glutaminian sodu
  • Unikaj jedzenia czerwonego mięsa
  • Jedz duże ilości zielonych owoców i zielonych warzyw liściastych
  • Zawsze unikaj spożywania przetworów mięsnych
  • Pamiętaj, że każde mięso jest silnie zakwaszające, zawiera trujące kwasy azotowy, siarkowy, moczowy i inne

Teraz jesteś już świadomy tego, jakie niebezpieczeństwa niesie ze sobą spożywanie produktów mięsnych. Dziel się tą wiedzą ze swoimi bliskimi i znajomymi – być może ocalisz kilka żyć.

Czy jednak istnieje jakaś nadzieja?

Badania naukowe potwierdzają, że przeciwutleniacze występujące naturalnie w świeżych warzywach i owocach przeciwdziałają tworzeniu się w ludzkim ciele rakotwórczych nitrozoamin.

Ciągle jednak najlepszym sposobem uchronienia się przed zapadnięciem na nowotwór jest unikanie jedzenia białka zwierzęcego.

Należy pamiętać, że istnieje tylko jedna choroba, czyli zakwaszenie organizmu oraz jeden lek – alkalizacja.

działanie mięsajaki wpływ ma mięso na organizmmięso

Historia Ginger – otyłość można pokonać
Konwencjonalne metody leczenia nowotworów prowadzą do ich wzmocnienia!

Naszym głównym celem jest poprawa życia i zdrowia ludzi, poprzez szerzenie koncepcji alkalicznego i zdrowego stylu życia. Znajdziesz u nas informacje o odkwaszaniu organizmu, przepisy na smaczne i zdrowe dania oraz suplementy i inne produkty wspierające alkaliczny styl życia.

Kategorie

  • Cukrzyca
  • dieta
  • Emocje
  • Inne choroby
  • minerały
  • Otyłość
  • Pokarm
  • promocja zdrowia
  • Przepisy
  • Rak
  • Sklep Cud pH
  • Substancje lecznicze
  • Sukcesy
  • Wirusy

Naszym głównym celem jest poprawa życia i zdrowia ludzi, poprzez szerzenie koncepcji alkalicznego i zdrowego stylu życia. Znajdziesz u nas informacje o odkwaszaniu organizmu, przepisy na smaczne i zdrowe dania oraz suplementy i inne produkty wspierające alkaliczny styl życia.

Ostatnie wpisy

  • Bób – właściwości i możliwości wykorzystania w kuchni
  • Dieta alkaliczna a wyjazdy wakacyjne
  • Przepisy na soki z warzyw i owoców
  • Zioła, które warto zbierać w czerwcu

KONTAKT

CUD PH s.c.
Grzybowska 87
00-844 Warszawa

Email: biuro@cudph.pl
www.cudph.pl

Wykonanie : Strony Internetowe Białystok Dr Pixel

Pracujemy nad wdrożeniem sklepu online - prosimy nie składać zamówień. Zamówienia nie będą realizowane Dismiss

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.Zamknij