Cud pH
  • Alkaline 16 Greens 220 g
  • Alkaline 16 Greens saszetki
  • PuripHy zasadowe krople 60 ml
  • PuripHy zasadowe krople 30 ml
  • pHour Salts 450 g
  • pHour Salts saszetki
  • pHour Salts kapsułki
  • pHlush saszetki
  • Liquid ChloropHeal – chlorofil w płynie
  • Chlorophyll – spray chlorofil z miętą
  • Omega Gold – mieszanka olejów
  • Zasadowy zestaw startowy
  • Alkaliczny jonizator wody
  • Wyciskarka wolnoobrotowa Greenzyme
  • Facebook
Cud pH
  • ZASADOWA BAZA WIEDZY
    • Alfabetyczny spis artykułów
    • Tabela Żywności Zasadowej
    • Historie Pozytywnych Zmian
    • Zasadowe Przepisy
    • Książki i Poradniki
    • Odkwaszanie Organizmu
    • Zakwaszenie organizmu: jak sprawdzić?
    • Objawy zakwaszenia
      • Cukrzyca
      • Otyłość
      • Rak
      • Inne choroby
    • Najczęściej czytane
  • ZASADOWE SUPLEMENTY
    • Alkaline 16 Greens
    • PuripHy
    • ChloropHeal
    • pHlush
    • pHour Salts
    • Omega Gold
    • SKLEP Z SUPLEMENTAMI
  • KIM JESTEŚMY?
    • Nasz Zespół
    • Nasze Wartości
    • Nasze Doświadczenie
  • KONTAKT
  • SKLEP
    • Moje konto
  • 0 produktów0.00 zł
Przepisy

Jak zrobić masło migdałowe?

24 lutego 2020
Jak zrobić masło migdałowe?
W jaki sposób dostarczyć organizmowi porcję zielonych warzyw w 30 sekund? Dowiedz się tutaj!

Masło migdałowe to przysmak każdego orzechowego łasucha – jest aromatyczne, smaczne i zdrowe. Bez problemu można je kupić w wielu sklepach, warto jednak przygotować je samodzielnie w domu. Dzięki temu możemy liczyć na najwyższą jakość i znakomity smak. Co ważne przepis jest bardzo prosty. Jedyne czego będziemy potrzebować to migdały i dobry blender.

Masło migdałowe – przepis

Masło można przygotować z migdałów surowych, prażonych lub blanszowanych. Jednak smakosze tego produktu twierdzą, że najlepszy smak i aromat zapewniają prażone migdały. Ponadto w takiej formie są bardziej kruche, dzięki czemu szybciej można z nich przygotować kremowe masło.

Składniki:

  • 2 szklanki migdałów
  • opcjonalnie: kakao lub miód lub szczypta soli lub cynamon

Przygotowanie:

  1. Upraż migdały. Rozsyp je na blasze do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 160 stopni. Trzymaj je w piekarniku około 15-25 minut, od czasu do czasu mieszając. Później odstaw do ostygnięcia.
  2. Przesyp migdały do mocnego blendera. Blenduj do momentu aż orzechy nabiorą płynnej konsystencji. Jeśli dysponujesz blenderem stworzonym do przygotowania gęstych sosów i maseł orzechowych, cały proces może zająć zaledwie minutę. W przypadku innych blenderów jest to minimum kilka minut.
  3. Jeśli używasz dodatkowych składników (sól, kakao itp.) dodaj je pod koniec blendowania.
masło migdałowe

Domowe masło migdałowe – zalety

Domowe masło migdałowe to przede wszystkim gwarancja najwyższej jakości. Przygotowując masło na bieżące potrzeby, nie dodajesz konserwantów, przedłużających jego świeżość. Dzięki temu produkt jest po prostu zdrowszy.

Ponadto masz możliwość wykreowania smaku i konsystencji, które najbardziej ci pasują. Masło można wzbogacić dodatkiem kakao, cynamonu, daktyli, miodu lub… pokruszonych chrupiących kawałków migdałów.

Takiego masełka można śmiało używać do naleśników, tostów, ciast, ciasteczek i innych deserów. Niektórzy używają go jako zamiennika zwykłego masła lub margaryny.

Właściwości migdałów

Migdały są rewelacyjnym składnikiem diety. Znajdziemy w nich sporo witamin, minerałów, nienasyconych kwasów tłuszczowych, błonnika, flawonoidów. Wśród ich licznych właściwości warto wymienić pozytywny wpływ na układ nerwowy, pokarmowy, krwionośny. Migdały obniżają poziom „złego” cholesterolu i zmniejszają ryzyko rozwoju cukrzycy typu 2. Ponadto to jedyne orzechy odkwaszające organizm. Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej o tych produktach, przeczytaj artykuł Migdały – jedyne orzechy odkwaszające organizm >>


Roszponka na wiosenne przesilenie
Jak wygląda w praktyce 5 porcji warzyw i owoców dziennie?

Naszym głównym celem jest poprawa życia i zdrowia ludzi, poprzez szerzenie koncepcji alkalicznego i zdrowego stylu życia. Znajdziesz u nas informacje o odkwaszaniu organizmu, przepisy na smaczne i zdrowe dania oraz suplementy i inne produkty wspierające alkaliczny styl życia.

Kategorie

  • Cukrzyca
  • dieta
  • Emocje
  • Inne choroby
  • minerały
  • Otyłość
  • Pokarm
  • promocja zdrowia
  • Przepisy
  • Rak
  • Sklep Cud pH
  • Substancje lecznicze
  • Sukcesy
  • Wirusy

Naszym głównym celem jest poprawa życia i zdrowia ludzi, poprzez szerzenie koncepcji alkalicznego i zdrowego stylu życia. Znajdziesz u nas informacje o odkwaszaniu organizmu, przepisy na smaczne i zdrowe dania oraz suplementy i inne produkty wspierające alkaliczny styl życia.

Ostatnie wpisy

  • Bób – właściwości i możliwości wykorzystania w kuchni
  • Dieta alkaliczna a wyjazdy wakacyjne
  • Przepisy na soki z warzyw i owoców
  • Zioła, które warto zbierać w czerwcu

KONTAKT

CUD PH s.c.
Grzybowska 87
00-844 Warszawa

Email: biuro@cudph.pl
www.cudph.pl

Wykonanie : Strony Internetowe Białystok Dr Pixel

Pracujemy nad wdrożeniem sklepu online - prosimy nie składać zamówień. Zamówienia nie będą realizowane Dismiss

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.Zamknij