Cud pH
  • Alkaline 16 Greens 220 g
  • Alkaline 16 Greens saszetki
  • PuripHy zasadowe krople 60 ml
  • PuripHy zasadowe krople 30 ml
  • pHour Salts 450 g
  • pHour Salts saszetki
  • pHour Salts kapsułki
  • pHlush saszetki
  • Liquid ChloropHeal – chlorofil w płynie
  • Chlorophyll – spray chlorofil z miętą
  • Omega Gold – mieszanka olejów
  • Zasadowy zestaw startowy
  • Alkaliczny jonizator wody
  • Wyciskarka wolnoobrotowa Greenzyme
  • Facebook
Cud pH
  • ZASADOWA BAZA WIEDZY
    • Alfabetyczny spis artykułów
    • Tabela Żywności Zasadowej
    • Historie Pozytywnych Zmian
    • Zasadowe Przepisy
    • Książki i Poradniki
    • Odkwaszanie Organizmu
    • Zakwaszenie organizmu: jak sprawdzić?
    • Objawy zakwaszenia
      • Cukrzyca
      • Otyłość
      • Rak
      • Inne choroby
    • Najczęściej czytane
  • ZASADOWE SUPLEMENTY
    • Alkaline 16 Greens
    • PuripHy
    • ChloropHeal
    • pHlush
    • pHour Salts
    • Omega Gold
    • SKLEP Z SUPLEMENTAMI
  • KIM JESTEŚMY?
    • Nasz Zespół
    • Nasze Wartości
    • Nasze Doświadczenie
  • KONTAKT
  • SKLEP
    • Moje konto
  • 0 produktów0.00 zł
Przepisy

Alkaliczne pasty kanapkowe

16 lipca 2020
Alkaliczne pasty kanapkowe
W jaki sposób dostarczyć organizmowi porcję zielonych warzyw w 30 sekund? Dowiedz się tutaj!

Pasty kanapkowe to cudowny wynalazek 🙂 Są bardzo proste w przygotowaniu (zakładając, że masz do dyspozycji blender lub malakser). W dodatku możesz je nasycić ulubionymi warzywami i pozwolić sobie na dowolną konfigurację składników.

Warzywne pasty kanapkowe bez problemu znajdziesz w wielu sklepach i marketach, warto jednak pokusić się o samodzielne ich wykonanie. Dzięki temu masz pełną kontrolę nad jakością pasty, nie spożywasz konserwantów obecnych w gotowych produktach i masz możliwość dopracowania smaku tak, aby pasował tobie w 100%. Pasty idealnie pasują do chleba, jednak można je również podawać do makaronów, ryżu lub jako dip do krakersów, nachosów i innych przekąsek. Poniższe przepisy zostały dostosowane do diety alkalicznej i nie zakwaszają organizmu 🙂

Alkaliczne pasty kanapkowe

Pasta z kaparów

Składniki:

  • pół szklanki ciecierzycy (może być z puszki)
  • 1 duży lub średniej wielkości pomidor
  • 1 łyżeczka kaparów
  • pieprz, sól i inne ulubione przyprawy do smaku

Przygotowanie: Ciecierzycę ugotuj, chyba że masz ją z puszki, więc od razu wrzuć do blendera. Pomidor pokrój na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki dodaj do blendera i zmiksuj na gładką masę.

Pasta z awokado

Składniki:

  • jedno duże dojrzałe awokado lub 2 mniejsze
  • 1 łyżka soku z cytryny lub limonki
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • ząbek czosnku lub połówka małej cebuli
  • szczypta soli, pieprzu

Przygotowanie: Warzywa pokrój na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki wrzuć do blendera i zmiksuj na gładką masę.

pasty kanapkowe

Pasta z bakłażana

Składniki:

  • 1 bakłażan
  • 2 suszone pomidory
  • garstka natki pietruszki lub koperku
  • 2 ząbki czosnku lub mała cebulka
  • pół łyżeczki słodkiej papryki i ostrej papryki (jeśli lubisz pikantny smak)
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Bakłażana przekrój na pół i upiecz w piekarniku (45 minut przy 180 stopniach C powinno wystarczyć).
  2. Po upieczeniu poczekaj aż warzywo ostygnie, a następnie zdejmij skórkę (powinna sama odchodzić).
  3. Miękką masę przełóż do blendera, a później pokrój suszone pomidorki, natkę pietruszki lub koperek. Składniki wrzuć do blendera.
  4. Jeśli używasz czosnku, przeciśnij go przez praskę. Jeśli cebulki, pokrój ją na kosteczkę, zeszklij na patelni i dodaj do reszty składników.
  5. Całość przyprósz przyprawami i zmiksuj na gładką masę.

Pasta z buraczka

Składniki:

  • pół szklanki czerwonej fasoli (może być z puszki)
  • 1 buraczek
  • pół cytryny
  • sól, pieprz i inne ulubione przyprawy
  • 1-2 łyżki oleju roślinnego

Przygotowanie:

  1. Fasolę namocz na noc, następnego dnia gotuj do momentu aż będzie bardzo miękka. Jeśli masz fasolę z puszki, nie musisz tego robić.
  2. Buraczka ugotuj lub upiecz do miękkości. Po ostudzeniu pokrój na mniejsze kawałki i wrzuć do blendera.
  3. Z cytryny wyciśnij sok.
  4. Zmieszaj wszystkie składniki, następnie zmiksuj do uzyskania jednolitej masy.

Rukiew wodna – niepozorne warzywo o cennych właściwościach
Jakie działanie ma koper włoski?

Naszym głównym celem jest poprawa życia i zdrowia ludzi, poprzez szerzenie koncepcji alkalicznego i zdrowego stylu życia. Znajdziesz u nas informacje o odkwaszaniu organizmu, przepisy na smaczne i zdrowe dania oraz suplementy i inne produkty wspierające alkaliczny styl życia.

Kategorie

  • Cukrzyca
  • dieta
  • Emocje
  • Inne choroby
  • minerały
  • Otyłość
  • Pokarm
  • promocja zdrowia
  • Przepisy
  • Rak
  • Sklep Cud pH
  • Substancje lecznicze
  • Sukcesy
  • Wirusy

Naszym głównym celem jest poprawa życia i zdrowia ludzi, poprzez szerzenie koncepcji alkalicznego i zdrowego stylu życia. Znajdziesz u nas informacje o odkwaszaniu organizmu, przepisy na smaczne i zdrowe dania oraz suplementy i inne produkty wspierające alkaliczny styl życia.

Ostatnie wpisy

  • Bób – właściwości i możliwości wykorzystania w kuchni
  • Dieta alkaliczna a wyjazdy wakacyjne
  • Przepisy na soki z warzyw i owoców
  • Zioła, które warto zbierać w czerwcu

KONTAKT

CUD PH s.c.
Grzybowska 87
00-844 Warszawa

Email: biuro@cudph.pl
www.cudph.pl

Wykonanie : Strony Internetowe Białystok Dr Pixel

Pracujemy nad wdrożeniem sklepu online - prosimy nie składać zamówień. Zamówienia nie będą realizowane Dismiss

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.Zamknij