Cud pH
  • Alkaline 16 Greens 220 g
  • Alkaline 16 Greens saszetki
  • PuripHy zasadowe krople 60 ml
  • PuripHy zasadowe krople 30 ml
  • pHour Salts 450 g
  • pHour Salts saszetki
  • pHour Salts kapsułki
  • pHlush saszetki
  • Liquid ChloropHeal – chlorofil w płynie
  • Chlorophyll – spray chlorofil z miętą
  • Omega Gold – mieszanka olejów
  • Zasadowy zestaw startowy
  • Alkaliczny jonizator wody
  • Wyciskarka wolnoobrotowa Greenzyme
  • Facebook
Cud pH
  • ZASADOWA BAZA WIEDZY
    • Alfabetyczny spis artykułów
    • Tabela Żywności Zasadowej
    • Historie Pozytywnych Zmian
    • Zasadowe Przepisy
    • Książki i Poradniki
    • Odkwaszanie Organizmu
    • Zakwaszenie organizmu: jak sprawdzić?
    • Objawy zakwaszenia
      • Cukrzyca
      • Otyłość
      • Rak
      • Inne choroby
    • Najczęściej czytane
  • ZASADOWE SUPLEMENTY
    • Alkaline 16 Greens
    • PuripHy
    • ChloropHeal
    • pHlush
    • pHour Salts
    • Omega Gold
    • SKLEP Z SUPLEMENTAMI
  • KIM JESTEŚMY?
    • Nasz Zespół
    • Nasze Wartości
    • Nasze Doświadczenie
  • KONTAKT
  • SKLEP
    • Moje konto
  • 0 produktów0.00 zł
dieta

5 zalet kiszonek, które sprawiają, że warto jeść je cały rok

8 lipca 2020
5 zalet kiszonek, które sprawiają, że warto jeść je cały rok
W jaki sposób dostarczyć organizmowi porcję zielonych warzyw w 30 sekund? Dowiedz się tutaj!

Kiszonki to niezwykle wdzięczna grupa produktów spożywczych. Świetnie smakują, są tanie, łatwo dostępne i wspaniale wpływają na zdrowie. Oto ich pięć najważniejszych zalet.

5 korzyści zdrowotnych kiszonek

  1. Naturalne probiotyki. Probiotyki, czyli drobnoustroje wpływające pozytywnie na florę bakteryjną, robią ostatnio dużą karierę w świecie zdrowego odżywiania. Każda apteka ma sporą ofertę takich specyfików, lecz według nas najlepsze rozwiązania to naturalne rozwiązania. Kiszona kapusta, ogórki i inne kiszone warzywa to świetne naturalne probiotyki, które są w dodatku bardzo tanie!
  2. Bogate źródło witamin i minerałów. Kiszona kapusta i ogórki to wspaniałe źródło witaminy C oraz innych składników: witaminy A, E, K, witamin z grupy B, magnezu, wapnia, fosforu, potasu. Wszystkie one są niezbędne dla dobrego zdrowia i równowagi kwasowo-zasadowej.
  3. Wzmocnienie układu odpornościowego. Wielu z nas jada kiszonki w okresie jesienno-zimowym, czyli wtedy, gdy istnieje największe ryzyko złapania grypy lub przeziębienia. Wierzymy, że wzmacniają one układ immunologiczny i jest to wiara uzasadniona 🙂 Dużą rolę odgrywają w tym spore dawki witaminy C.
  4. Wsparcie układu pokarmowego. Tak jak wspomnieliśmy, kiszonki to wspaniałe naturalne probiotyki, które odbudowują prawidłową mikroflorę jelitową. Jednak to nie jest jedyne ich wsparcie dla układu trawienia. „Podkręcają” one przemianę materii i poprawiają trawienie. Tak więc niewielka porcja kiszonek do obiadu lub kolacji może być wsparciem dla każdego, kto miewa problemy trawienne.
  5. Mniejsze ryzyko chorób nowotworowych. Czy wiesz, że kiszonki i sok z kiszonek odgrywają również ważną rolę w profilaktyce antynowotworowej?

Nie tylko kiszona kapusta i ogórki

Kiszonki zajmują ważne miejsce w wielu kuchniach regionalnych. W Polsce najpopularniejsze są oczywiści ogórki i kapusta, ale to nie jedyne warzywa, które można ukisić. Na Ukrainie kisi się jabłka, w północnej Afryce – cytryny, w Japonii – soję oraz czarną herbatę (kombucha). Kiszonki goszczą niemalże w każdym kraju, a kulinarni eksperci przekonują, że można ukisić niemal wszystko – warzywa, owoce, grzyby, orzechy, a nawet kiełbasę. Jak widać, kiszonki mają prawdziwą moc 🙂


Kwiaty lipy – niezawodny środek na grypę, przeziębienie oraz…
9 alkalicznych grup produktów o najwyższej gęstości odżywczej

Naszym głównym celem jest poprawa życia i zdrowia ludzi, poprzez szerzenie koncepcji alkalicznego i zdrowego stylu życia. Znajdziesz u nas informacje o odkwaszaniu organizmu, przepisy na smaczne i zdrowe dania oraz suplementy i inne produkty wspierające alkaliczny styl życia.

Kategorie

  • Cukrzyca
  • dieta
  • Emocje
  • Inne choroby
  • minerały
  • Otyłość
  • Pokarm
  • promocja zdrowia
  • Przepisy
  • Rak
  • Sklep Cud pH
  • Substancje lecznicze
  • Sukcesy
  • Wirusy

Naszym głównym celem jest poprawa życia i zdrowia ludzi, poprzez szerzenie koncepcji alkalicznego i zdrowego stylu życia. Znajdziesz u nas informacje o odkwaszaniu organizmu, przepisy na smaczne i zdrowe dania oraz suplementy i inne produkty wspierające alkaliczny styl życia.

Ostatnie wpisy

  • Bób – właściwości i możliwości wykorzystania w kuchni
  • Dieta alkaliczna a wyjazdy wakacyjne
  • Przepisy na soki z warzyw i owoców
  • Zioła, które warto zbierać w czerwcu

KONTAKT

CUD PH s.c.
Grzybowska 87
00-844 Warszawa

Email: biuro@cudph.pl
www.cudph.pl

Wykonanie : Strony Internetowe Białystok Dr Pixel

Pracujemy nad wdrożeniem sklepu online - prosimy nie składać zamówień. Zamówienia nie będą realizowane Dismiss

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.Zamknij