Cud pH
  • Alkaline 16 Greens 220 g
  • Alkaline 16 Greens saszetki
  • PuripHy zasadowe krople 60 ml
  • PuripHy zasadowe krople 30 ml
  • pHour Salts 450 g
  • pHour Salts saszetki
  • pHour Salts kapsułki
  • pHlush saszetki
  • Liquid ChloropHeal – chlorofil w płynie
  • Chlorophyll – spray chlorofil z miętą
  • Omega Gold – mieszanka olejów
  • Zasadowy zestaw startowy
  • Alkaliczny jonizator wody
  • Wyciskarka wolnoobrotowa Greenzyme
  • Facebook
Cud pH
  • ZASADOWA BAZA WIEDZY
    • Alfabetyczny spis artykułów
    • Tabela Żywności Zasadowej
    • Historie Pozytywnych Zmian
    • Zasadowe Przepisy
    • Książki i Poradniki
    • Odkwaszanie Organizmu
    • Zakwaszenie organizmu: jak sprawdzić?
    • Objawy zakwaszenia
      • Cukrzyca
      • Otyłość
      • Rak
      • Inne choroby
    • Najczęściej czytane
  • ZASADOWE SUPLEMENTY
    • Alkaline 16 Greens
    • PuripHy
    • ChloropHeal
    • pHlush
    • pHour Salts
    • Omega Gold
    • SKLEP Z SUPLEMENTAMI
  • KIM JESTEŚMY?
    • Nasz Zespół
    • Nasze Wartości
    • Nasze Doświadczenie
  • KONTAKT
  • SKLEP
    • Moje konto
  • 0 produktów0.00 zł
Przepisy

Przepis na domowy majonez

28 marca 2019
Przepis na domowy majonez
W jaki sposób dostarczyć organizmowi porcję zielonych warzyw w 30 sekund? Dowiedz się tutaj!

Domowy majonez wybornie smakuje i jest niezwykle prosty w przygotowaniu. Do świątecznych potraw zdecydowanie lepiej wybrać własnoręcznie zrobiony majonez niż jego sklepowy odpowiednik. Domowy wyrób nie zawiera konserwantów, poza tym masz kontrolę nad jakością składników – do jego wykonania możesz wybrać ekologiczne jajka i olej.

Domowy majonez

Składniki:

  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 3/4 szklanki oleju słonecznikowego
  • sok z połówki cytryny
  • szczypta soli
  • opcjonalnie: 1 łyżka świeżego koperku

Sposób przygotowania:

  1. Do naczynia wbij jajko, dodaj musztardę, sól, sok z cytryny, koperek.
  2. Zmiksuj składniki. Dodaj olej, ciągle miksując.

Jeśli majonez się zwarzy, zacznij od początku dodając na koniec zwarzony majonez.

domowy majonez

Do czego dodać majonez?

W Polskiej kuchni majonez jest używany głównie do gotowanych jajek i sałatek. Jednak nie jest to jego jedyne zastosowanie. Francuzi smarują nim bagietki, Belgowie dodają do frytek, a Włosi używają do przystawek.

Majonez stanowi znakomitą bazę do sosów i dressingów. W zależności od dodatków (czosnek, przyprawy) może on stanowić uzupełnienie smaku różnych potraw, np. pieczonych ryb, pieczonych, duszonych lub gotowanych warzyw.

Majonez jest również używany przez niektóre kobiety jako odżywka do włosów.

Źródło: Przepis na majonez domowy według Pięciu Przemian


Jak i kiedy zbierać pokrzywę?
8 powodów, dla których warto jeść kiełki

Naszym głównym celem jest poprawa życia i zdrowia ludzi, poprzez szerzenie koncepcji alkalicznego i zdrowego stylu życia. Znajdziesz u nas informacje o odkwaszaniu organizmu, przepisy na smaczne i zdrowe dania oraz suplementy i inne produkty wspierające alkaliczny styl życia.

Kategorie

  • Cukrzyca
  • dieta
  • Emocje
  • Inne choroby
  • minerały
  • Otyłość
  • Pokarm
  • promocja zdrowia
  • Przepisy
  • Rak
  • Sklep Cud pH
  • Substancje lecznicze
  • Sukcesy
  • Wirusy

Naszym głównym celem jest poprawa życia i zdrowia ludzi, poprzez szerzenie koncepcji alkalicznego i zdrowego stylu życia. Znajdziesz u nas informacje o odkwaszaniu organizmu, przepisy na smaczne i zdrowe dania oraz suplementy i inne produkty wspierające alkaliczny styl życia.

Ostatnie wpisy

  • Bób – właściwości i możliwości wykorzystania w kuchni
  • Dieta alkaliczna a wyjazdy wakacyjne
  • Przepisy na soki z warzyw i owoców
  • Zioła, które warto zbierać w czerwcu

KONTAKT

CUD PH s.c.
Grzybowska 87
00-844 Warszawa

Email: biuro@cudph.pl
www.cudph.pl

Wykonanie : Strony Internetowe Białystok Dr Pixel

Pracujemy nad wdrożeniem sklepu online - prosimy nie składać zamówień. Zamówienia nie będą realizowane Dismiss

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.Zamknij