Cud pH
  • Alkaline 16 Greens 220 g
  • Alkaline 16 Greens saszetki
  • PuripHy zasadowe krople 60 ml
  • PuripHy zasadowe krople 30 ml
  • pHour Salts 450 g
  • pHour Salts saszetki
  • pHour Salts kapsułki
  • pHlush saszetki
  • Liquid ChloropHeal – chlorofil w płynie
  • Chlorophyll – spray chlorofil z miętą
  • Omega Gold – mieszanka olejów
  • Zasadowy zestaw startowy
  • Alkaliczny jonizator wody
  • Wyciskarka wolnoobrotowa Greenzyme
  • Facebook
Cud pH
  • ZASADOWA BAZA WIEDZY
    • Alfabetyczny spis artykułów
    • Tabela Żywności Zasadowej
    • Historie Pozytywnych Zmian
    • Zasadowe Przepisy
    • Książki i Poradniki
    • Odkwaszanie Organizmu
    • Zakwaszenie organizmu: jak sprawdzić?
    • Objawy zakwaszenia
      • Cukrzyca
      • Otyłość
      • Rak
      • Inne choroby
    • Najczęściej czytane
  • ZASADOWE SUPLEMENTY
    • Alkaline 16 Greens
    • PuripHy
    • ChloropHeal
    • pHlush
    • pHour Salts
    • Omega Gold
    • SKLEP Z SUPLEMENTAMI
  • KIM JESTEŚMY?
    • Nasz Zespół
    • Nasze Wartości
    • Nasze Doświadczenie
  • KONTAKT
  • SKLEP
    • Moje konto
  • 0 produktów0.00 zł
Pokarm

O owocach egzotycznych

21 sierpnia 2015
O owocach egzotycznych
W jaki sposób dostarczyć organizmowi porcję zielonych warzyw w 30 sekund? Dowiedz się tutaj!

Wszyscy lubimy owoce. Odczuwamy na nie apetyt szczególnie latem, gdy panują wysokie temperatury. Wtedy z powodzeniem mogą zastąpić jeden posiłek, bo przecież podczas upalnego dnia nie mamy chęci na gorące i kaloryczne potrawy.

Wszyscy Ci, którym zależy na dobrym stanie zdrowia i mają świadomość, jakie zagrożenie niesie zbyt wysoki poziom kwasowości w organizmie, często pytają, czy tak lubiane przez nich owoce jak cytryny, limonki, grejpfruty, przypadkiem nie powodują wzrostu poziomu kwasowości (w końcu mają kwaśny smak).

Dr Robert O. Young, wybitny, amerykański specjalista w dziedzinie żywienia odpowiada na to pytanie. Jeśli lubisz kwaśne owoce i często je spożywasz, nie musisz się martwić, że w Twoim organizmie poziom kwasowości zostanie niebezpiecznie podwyższony. Jak to się dzieje? Jak to w naturze – w bardzo prosty sposób.

Kwasy owocowe, występują w postaci anionowej – przede wszystkim jako sole potasu i sodu. Po wchłonięciu do organizmu w procesie trawienia zostają przekształcone w wodorowęglan sodu. A więc nie są w stanie zakwasić Twojego organizmu.

Pamiętaj, że za zakwaszenie organizmu w dużej mierze odpowiadają produkty przemiany cukrów – to one mają bardzo kwaśny odczyn i przyczyniają się do wzrostu zakwaszenia organizmu.

Same, surowe nieprzetworzone owoce nie wyrządzą nam szkody. Dopiero wyprodukowane z zagęszczonych soków napoje i nektary, wzbogacone dużą ilością cukru mogą być poważnym zagrożeniem – pod warunkiem, że spożywamy ich zbyt dużą ilość.

Ta dodatkowa (i zupełnie niepotrzebna) ilość cukru powoduje, że zdrowy owoc staje się składnikiem niezdrowego napoju.

Soki produkowane z kwaśnych owoców – takich jak np. jagody goji, są wzbogacane w cukier, by złagodzić cierpki i kwaśny smak owoców. I ten właśnie cukier, zawarty w soku sprawia, że poziom kwasowości krwi niebezpiecznie wzrasta.

Same jagody goji są od lat znane ze swych leczniczych właściwości, lecz gdy „uzbroimy” je w taką ilość białego, niezdrowego cukru, będą szkodliwe.

owoce a dietaowoce gojiowoce zakwaszające organizm

Na diecie zasadowej cukrzyca nie jest problemem
Mineralna woda dodaje zdrowia

Naszym głównym celem jest poprawa życia i zdrowia ludzi, poprzez szerzenie koncepcji alkalicznego i zdrowego stylu życia. Znajdziesz u nas informacje o odkwaszaniu organizmu, przepisy na smaczne i zdrowe dania oraz suplementy i inne produkty wspierające alkaliczny styl życia.

Kategorie

  • Cukrzyca
  • dieta
  • Emocje
  • Inne choroby
  • minerały
  • Otyłość
  • Pokarm
  • promocja zdrowia
  • Przepisy
  • Rak
  • Sklep Cud pH
  • Substancje lecznicze
  • Sukcesy
  • Wirusy

Naszym głównym celem jest poprawa życia i zdrowia ludzi, poprzez szerzenie koncepcji alkalicznego i zdrowego stylu życia. Znajdziesz u nas informacje o odkwaszaniu organizmu, przepisy na smaczne i zdrowe dania oraz suplementy i inne produkty wspierające alkaliczny styl życia.

Ostatnie wpisy

  • Bób – właściwości i możliwości wykorzystania w kuchni
  • Dieta alkaliczna a wyjazdy wakacyjne
  • Przepisy na soki z warzyw i owoców
  • Zioła, które warto zbierać w czerwcu

KONTAKT

CUD PH s.c.
Grzybowska 87
00-844 Warszawa

Email: biuro@cudph.pl
www.cudph.pl

Wykonanie : Strony Internetowe Białystok Dr Pixel

Pracujemy nad wdrożeniem sklepu online - prosimy nie składać zamówień. Zamówienia nie będą realizowane Dismiss

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.Zamknij