Czy tracisz swój rozum?
Choroby mózgu takie jak Alzheimer mogą być druzgocące zarówno dla chorego jak i dla jego rodziny. Odkrycia naukowe dowodzą istnienia ścisłego powiązania między Alzheimerem, demencją oraz chronicznym zapaleniem mózgu. Wielu ludzi nie zdaje sobie sprawy z tego, że więcej komórek mózgowych znajduje się w jelicie cienkim (które jest rdzeniem przewodu pokarmowego) niż w ich głowie.
Gdy tryb życia oraz dieta człowieka jest kwasowa (brak ćwiczeń fizycznych, stres, kwasowe jedzenie i napoje) w pierwszej kolejności prowadzi to do uszkodzenia podstawowych komórek mózgowych w jelicie, co oddziałuje na zdrowo funkcjonujące komórki mózgowe w głowie. Innymi słowy, otępienie w chorobie Alzheimera zaczyna się w jelitach, a NIE w mózgu w głowie. Należy jeszcze podkreślić, że zapalenie nie występuje bez KWASU!
Czy może to być Cukrzyca Typu 3? Albo kwasica metaboliczna?
Wiele badań dowodzi, że cukrzyca w istotny sposób podwyższa ryzyko rozwinięcia się choroby Alzheimera lub demencji. Taka cukrzyca określana jest nowym terminem – „Typu 3”. Jeżeli chory na Alzheimera będzie kontynuował konsumpcję słodkich kwasowych napojów lub słodkiego kwasowego jedzenia, produktów nabiałowych, białek zwierzęcych i alkoholu, objawy Alzheimera nasilą się, a degeneracja komórek mózgowych w jelitach będzie następować o wiele szybciej. Dzieje się tak z tego samego powodu jak w przypadku cukrzyc typu I i typu II – choroba nasila się, gdy pacjent pije słodzone kwasowe napoje, przyswaja białka zwierzęce i produkty nabiałowe przez długi okres.
Glukoza, fruktoza, sacharoza, dekstroza, maltoza (cukier słodowy) i laktoza, cukier w nabiale, zawierający kwas moczowy i azotowy z białek zwierzęcych, w wysokich stężeniach – to kwasowe trucizny, szkodliwe dla mózgu i jelit, powodujące chroniczne zapalenie mózgu, które może prowadzić do degeneracji komórek. Dlaczego? Ponieważ wszystkie kwasy będą gnić w twoich jelitach, co doprowadzi do chorób!
Cukier jest KWASEM, który zmienia twoje jelita oraz mózg na papkę!
Najczęstszą przyczyną chorób jelit i mózgu, takich jak Alzheimer, jest spożywanie w ogromnych ilościach kwasów – syropu kukurydzianego o wysokiej zawartości fruktozy, oraz innych cukrów, takich jak m.in. glukoza, maltoza, sacharoza, dekstroza. Mocny kwas – syrop kukurydziany bogaty w fruktozę jest głównym winowajcą – a wciąż pozostaje składnikiem ogromnej ilości przetworzonej żywności oraz napojów. Zaliczam go do pierwszej dziesiątki pokarmów, które bezwzględnie nie powinno się spożywać.
Jeżeli chcielibyście poważnie zmniejszyć szanse na rozwinięcia się choroby Alzheimera, wczesnej demencji lub którejkolwiek innej choroby jelita czy mózgu, przeczytajcie książki takie jak „Diabetyczna rewolucja” oraz „Próbowałam już tylu diet… Przełomowy Program Uzdrawiający”. W Waszej mocy jest odwrócenie przebiegu cukrzycy i całkowita kontrola nad poziomem cukru we krwi – po prostu zacznijcie stosować program Cud pH.
Koszty choroby są ogromne. Wraz z Alzheimerem, długoterminowe konsekwencje i komplikacje związane z cukrzycą mogą mieć inne druzgocące efekty takie jak: utrata wzroku, choroby serca, udary, niewydolność nerek/dializy, amputacje, uszkodzenia nerwów/neuropatia, zagrożenia ciąży oraz impotencja. Wszystkie te dolegliwości powodują kwasy zawarte w cukrach, nabiale i białkach zwierzęcych.
Jeżeli zmagasz się właśnie z powyższymi symptomami lub wcześniej miałeś z nimi do czynienia, uświadom sobie, że to twoje ciało mówi do ciebie. Nie chcesz sprawdzać na własnej skórze, czy byłoby się stać na to, żeby nie słuchać swoich wewnętrznych przeczuć oraz nadrzędnego mózgu. Żeby dowiedzieć się więcej, odwiedź tę stronę: https://www.youtube.com/watch?v=WDdIsy-rtCc.
Książka pt.: „Diabetyczna rewolucja”, to podręcznik zawierający sposoby kontroli poziomu cukru we krwi oraz informacje, które mogą ci pomóc zapobiec potencjalnym kwasowym chorobom lub odwrócić ich przebieg.