Cud pH
  • Alkaline 16 Greens 220 g
  • Alkaline 16 Greens saszetki
  • PuripHy zasadowe krople 60 ml
  • PuripHy zasadowe krople 30 ml
  • pHour Salts 450 g
  • pHour Salts saszetki
  • pHour Salts kapsułki
  • pHlush saszetki
  • Liquid ChloropHeal – chlorofil w płynie
  • Chlorophyll – spray chlorofil z miętą
  • Omega Gold – mieszanka olejów
  • Zasadowy zestaw startowy
  • Alkaliczny jonizator wody
  • Wyciskarka wolnoobrotowa Greenzyme
  • Facebook
Cud pH
  • ZASADOWA BAZA WIEDZY
    • Alfabetyczny spis artykułów
    • Tabela Żywności Zasadowej
    • Historie Pozytywnych Zmian
    • Zasadowe Przepisy
    • Książki i Poradniki
    • Odkwaszanie Organizmu
    • Zakwaszenie organizmu: jak sprawdzić?
    • Objawy zakwaszenia
      • Cukrzyca
      • Otyłość
      • Rak
      • Inne choroby
    • Najczęściej czytane
  • ZASADOWE SUPLEMENTY
    • Alkaline 16 Greens
    • PuripHy
    • ChloropHeal
    • pHlush
    • pHour Salts
    • Omega Gold
    • SKLEP Z SUPLEMENTAMI
  • KIM JESTEŚMY?
    • Nasz Zespół
    • Nasze Wartości
    • Nasze Doświadczenie
  • KONTAKT
Przepisy

Zupa antyrakowa – dodaj ją do swojego menu!

8 lutego 2018

Podziel się:

  • Kliknij, aby udostępnić na Facebooku(Otwiera się w nowym oknie)
  • Udostępnij na Twitterze(Otwiera się w nowym oknie)
  • Kliknij, aby udostępnić na Google+(Otwiera się w nowym oknie)
  • Udostępniej na Pinterest(Otwiera się w nowym oknie)
Zupa antyrakowa – dodaj ją do swojego menu!
W jaki sposób dostarczyć organizmowi porcję zielonych warzyw w 30 sekund? Dowiedz się tutaj!

Zupa antyrakowa to smaczne i szybkie w wykonaniu danie. Jego głównymi składnikami są warzywa o działaniu antynowotworowym: brokuły, cebule, marchewki, kapusty. Poznaj ten prosty przepis.

Zupa antyrakowa

Poniższy przepis jest na 2 porcje. Przygotowanie zupy zajmie Ci około ok 20 minut.

SKŁADNIKI

  • 2 szklanki gorącej wody
  • 2 cebule dymki, posiekane
  • 2 łyżki ziaren kminku
  • 2 marchewki
  • 2 plastry czerwonej kapusty
  • 2 plastry białej kapusty
  • 2 główki brokułów
  • 1 czerwona papryka, pokrojona w plasterki
  • 3 łyżki świeżego koperku
  • przyprawy wedle uznania

WYKONANIE

  1. Namocz kminek w czystej wodzie na 24 godziny przed użyciem, a następnie odsącz.
  2. Do garnka wrzuć brokuły podzielone na małe różyczki oraz ich łodygi pokrojone w cienkie plasterki.
  3. Na brokuły wrzuć startą kapustę i marchewkę i dodaj kminek.
  4. Zmiksuj cebulę w 2 szklankach gorącej wody i wlej bulion do warzyw.
  5. Przykryj, pozostaw na 5 minut do odparowania, przybierz koperkiem i plasterkami czerwonej papryki.

Smacznego 🙂

Właściwości zdrowotne warzyw

Zupa antyrakowa składa się z wielu warzyw bogatych w składniki odżywcze i substancje antynowotworowe.

zupa antyrakowa brokułBrokuł – zawiera m.in. kwas foliowy, potas, witaminę C, witaminę B, witaminę K, A. Natomiast w kiełkach brokułów znajdziemy m.in.: karotenoidy (takie jak beta-karoten), magnez, błonnik pokarmowy. Działanie antynowotworowe zawdzięcza substancji o nazwie sulforafan. Dowiedz się, jak gotować brokuły, aby działały antynowotworowo >>.

Marchew – jest źródłem potasu, błonnika, kwasu foliowego i witamin z grupy B, przeciwutleniaczy, w tym beta-karotenu. Znajdziemy w niej dużo mikro- i makroelementów oraz flawonoidów, które zapobiegają przedwczesnemu starzeniu się organizmu, korzystnie wpływają na stan skóry, włosów i paznokci. Przed nowotworami chroni nas substancja o nazwie kwas retinowy, metabolit witaminy A.

Cebula – to niebywale proste w uprawie warzywo jest cennym źródłem wielu składników odżywczych. Oprócz tego zawiera allicynę i kwercetynę – składniki chroniące przed nowotworami.

Kapusta – działanie antynowotworowe wykazuje przede wszystkim kapusta biała i czerwona. Warzywa kapustne zawierają bardzo dużo błonnika pokarmowego, który wspomaga perystaltykę jelit i ich oczyszczanie. To również niezwykle bogate źródło witaminy C.

 

Przepis został zaczerpnięty z książki Próbowałam już tylu diet >>

Podobne

brokułycebulakapustakminekmarchewzupa antyrakowa

Podziel się:

  • Kliknij, aby udostępnić na Facebooku(Otwiera się w nowym oknie)
  • Udostępnij na Twitterze(Otwiera się w nowym oknie)
  • Kliknij, aby udostępnić na Google+(Otwiera się w nowym oknie)
  • Udostępniej na Pinterest(Otwiera się w nowym oknie)

Related Posts

Sałatka z brokułem – przygotujesz ją w kilka minut

Sałatka z brokułem – przygotujesz ją w kilka minut

W jaki sposób dostarczyć organizmowi porcję zielonych warzyw w 30 sekund? Dowiedz się tutaj! Sałatka z brokułem to propozycja na śniadanie lub kolację. Dobrze się sprawdzi jako samodzielna przekąska lub jako dodatek do ryby gotowanej na parze. Brokuły należą do warzyw odkwaszających organizm, mają również wiele […]

Warzywna lista przebojów w diecie odkwaszającej

Warzywna lista przebojów w diecie odkwaszającej

W jaki sposób dostarczyć organizmowi porcję zielonych warzyw w 30 sekund? Dowiedz się tutaj! Warzywa są podstawą w diecie odkwaszającej organizm. Robert Young, twórca diety alkalicznej, podkreśla, że w dobrze zbilansowanej diecie produkty alkalizujące powinny stanowić 80%, natomiast zakwaszające mogą stanowić zaledwie 20%. Do produktów […]

Korzyści zdrowotne ze spożywania czerwonej cebuli

Korzyści zdrowotne ze spożywania czerwonej cebuli

W jaki sposób dostarczyć organizmowi porcję zielonych warzyw w 30 sekund? Dowiedz się tutaj! Czerwona cebula nie jest u nas tak popularna, jak biała, jednak jej właściwości są tak samo dobre. Oto zalety tego warzywa bogatego w siarkę. Korzyści zdrowotne czerwonej cebuli 1.Wpływ na układ […]


10 najważniejszych korzyści zdrowotnych soli alkalicznej
Najlepsze warzywa antyrakowe

Naszym głównym celem jest poprawa życia i zdrowia ludzi, poprzez szerzenie koncepcji alkalicznego i zdrowego stylu życia. Znajdziesz u nas informacje o odkwaszaniu organizmu, przepisy na smaczne i zdrowe dania oraz suplementy i inne produkty wspierające alkaliczny styl życia.

Najpopularniejsze artykuły

  • Właściwości cytryny: cytryna odkwasza organizm!Właściwości cytryny: cytryna odkwasza organizm! 18 lutego 2015
  • Jak zbadać pH organizmu człowieka?Jak zbadać pH organizmu człowieka? 23 lutego 2015
  • 10 oznak chorej wątroby10 oznak chorej wątroby 6 października 2015
  • Czy kawa jest zdrowa? 23 powody, dla których nigdy więcej nie sięgniesz po filiżankę kawyCzy kawa jest zdrowa? 23 powody, dla których nigdy więcej… 12 września 2014
  • Czy Coca-Cola lub Pepsi szkodzi zdrowiu? 19 praktycznych zastosowań dla Coca-Coli lub Pepsi…Czy Coca-Cola lub Pepsi szkodzi zdrowiu? 19 praktycznych… 3 grudnia 2014

Kategorie

  • Cukrzyca
  • dieta
  • Ebola
  • Emocje
  • Inne choroby
  • minerały
  • Otyłość
  • Pokarm
  • promocja zdrowia
  • Przepisy
  • Rak
  • Sklep Cud pH
  • Substancje lecznicze
  • Sukcesy
  • Wirusy

Chmurka Tagów

awokado ból brzucha brokuły cebula cud ph cukier cukrzyca depresja dieta dieta alkaliczna dieta odkwaszająca dieta zasadowa ebola jak się zarazić ebola objawy historie jak działa sól jak leczyć cukrzycę jak odkwasić organizm jak schudnąć kawa leczenie chorób leczenie cukrzycy leczenie otyłości łysienie nowotwory oczyszczanie organizmu odchudzanie odkwaszanie organizmu odkwaszenie organizmu otyłość owoce pomidory przyczyny raka rak soja sól szpinak warzywa wirus ebola witaminy woda woda alkaliczna zakwaszenie organizmu zdrowie zioła

Naszym głównym celem jest poprawa życia i zdrowia ludzi, poprzez szerzenie koncepcji alkalicznego i zdrowego stylu życia. Znajdziesz u nas informacje o odkwaszaniu organizmu, przepisy na smaczne i zdrowe dania oraz suplementy i inne produkty wspierające alkaliczny styl życia.

Najnowsze wpisy

  • 6 stopni zakwaszenia organizmu
  • Zwykły ziemniak, niezwykłe możliwości
  • Przepis na pasztet z warzyw dla całej rodziny
  • Kasza jaglana – właściwości i zastosowanie

KONTAKT

CUD PH s.c.
Grzybowska 87
00-844 Warszawa

Email: biuro@cudph.pl
www.cudph.pl

Wykonanie : Strony Internetowe Białystok Lin-Art.pl
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.Zamknij