Feminizacja mężczyzn – poważny problem XXI wieku

 

Na pewno zauważyłeś, że współcześni mężczyźni są znacznie mniej męscy niż na przykład ludzie, którzy żyli w czasach Twoich rodziców. W tym artykule postaramy się odpowiedzieć na pytanie, skąd bierze się ten problem.

Skąd ten problem?

Problem feminizacji mężczyzn jest spowodowany „kwaśnym” trybem życia i dietą. Poniżej podajemy listę produktów, które mogą wpływać na gospodarkę hormonalną młodych chłopców i mężczyzn:

  1. Mleko i produkty mleczne od genetycznie modyfikowanych i traktowanych kuracjami hormonalnymi krów
  2. Napoje gazowane, w tym woda gazowana (w składzie znajdziemy węgiel oraz kwas fosforowy)
  3. Alkohole, w szczególności piwo!
  4. Kawa
  5. Czarna herbata
  6. Ocet
  7. Każde pożywienie poddane procesowi fermentacji (czyli kwaśnienia)
  8. Pieczarki
  9. Kukurydza, w szczególności wysoko fruktozowy syrop kukurydziany
  10. Czekolada (przez zawartość teobrominy)
  11. Sos sojowy
  12. Sos ostrygowy
  13. Przetwarzane mięso
  14. Orzechy i produkty orzechowe
  15. Cukier

Jeśli dostarczane w pożywieniu ilości kwasów przekroczą pewien poziom, organizm męski zaczyna produkować ilości estrogenu znacząco przewyższające normy. W wyniku tego następuje stopniowa feminizacja gospodarki hormonalnej mogąca objawiać się utratą masy mięśniowej, wzrostem poziomu tkanki tłuszczowej, szczególnie na klatce piersiowej oraz dolnych partiach brzucha i udach. Co więcej, nadmiar estrogenu może doprowadzić także do uszkodzenia nasienia, a długo utrzymując się, nawet do bezpłodności.

Zdarza się też, że panowie o wyższym od normy poziomie estrogenu, są bardziej wrażliwi i „kobiecy” emocjonalnie.

Jakie są statystyki?

Niestety coraz więcej mężczyzn cierpi z powodu wzrastającego poziomu kwasy estrogenowego w żywności.

Syntetyczne kwasy estrogenowe są podawane krowom mlecznym wraz z pożywieniem, co podnosić ma wydajność. Mleko i produkty mleczne mają same w sobie dosyć wysoki poziom kwasu estrogenowego, pochodzą w końcu z procesu laktacji samicy. Dodatkowe, sztuczne hormony stanowią zdecydowanie szkodliwy i zbędny nadmiar, który przyczynia się do feminizacji.

Naturalne kwasy estrogenowe o wiele mocniej wpływają na gospodarkę hormonalną od swoich odpowiedników syntetycznych i naturalnych, jak na przykład estrogenopochodnych komponentów dodawanych do pestycydów i oprysków. Jednak nawet odpowiedniki potrafią wyrządzić szkody w męski organizmie.

Czy da się to odwrócić?

Możliwe jest cofnięcie skutków zbyt wysokiego poziomu kwasów estrogenowych w męskim organizmie. Najbardziej naturalnym sposobem na osiągnięcie dobrych rezultatów jest odzyskanie równowagi kwasowo-zasadowej organizmu poprzez zmianę nawyków żywieniowych oraz stylu życia. Zaleca się rezygnację z wszelkiego rodzaju używek i odkwaszenie organizmu.

You may also like...